Fed-voorzitter spreekt in Jackson Hole! Hier zijn de hoogtepunten en de reactie van Bitcoin!

Fed-voorzitter Jerome Powell heeft zojuist gesproken in Jackson Hole, Wyoming. Zijn uitspraken tijdens deze bijeenkomst zijn buitengewoon belangrijk voor de toekomst van de economie in de VS, wat op zijn beurt weer enorm belangrijk is voor de financiële markten.

Fed-voorzitter spreekt

Fed-voorzitter Powell en zijn team zijn ervan overtuigd dat de rente in september verlaagd zal worden, er wordt geschat met 25 basispunten. Er werd echter met spanning afgewacht welke toon Powell hier zou zetten voordat de eerste renteverlaging in vier jaar zou beginnen. Het belangrijke detail is het tempo van de versoepeling dat we kunnen zien. De belangrijkste punten die hij besprak zijn:

  • De tijd is gekomen voor beleidsaanpassing.
  • We willen of verwelkomen geen verdere afkoeling van de arbeidsmarktomstandigheden.
  • We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van het doel van prijsstabiliteit, terwijl we scherpe stijgingen van de werkloosheid hebben vermeden.
  • Mijn vertrouwen dat de inflatie richting 2% gaat, is toegenomen.
  • De inflatie is aanzienlijk gedaald en we zijn nu veel dichter bij het doel.

Bitcoin koers reageert met kleine stijging

Misschien enigszins verwacht, is de Bitcoin koers gestegen door het nieuws. Zoals te zien is op CoinMarketCap, steeg BTC naar een intraday-hoogtepunt boven de $62.000 voordat het terugviel naar waar het momenteel wordt verhandeld op $61.570.

Dat gezegd hebbende, zou de beweging ook versterkt kunnen worden door het feit dat Robert Kennedy – de leidende onafhankelijke kandidaat in de Amerikaanse presidentsrace – zijn campagne in Arizona heeft beëindigd. Velen speculeren dat hij Donald Trump zal steunen, wat zijn posities en kansen tegen Kamala Harris versterkt. Trump heeft zelfs een speciale gast aangekondigd voor zijn eigen rally in Arizona.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!