Duitse autoriteiten nemen 13 illegale crypto-geldautomaten in beslag

De Federale Financiële Toezichthoudende Autoriteit (BaFin), de belangrijkste financiële toezichthouder van Duitsland, heeft dinsdag aangekondigd dat het meerdere crypto-geldautomaten in beslag heeft genomen die zonder toestemming actief waren in het land.

Tijdens een landelijke operatie, waarbij 60 agenten betrokken waren en invallen op 35 locaties, wist het 13 illegale machines in beslag te nemen, daarbij vermeldend dat deze crypto-geldautomaten illegale transacties mogelijk maakten en risico’s voor het witwassen van geld met zich meebrachten. Tijdens de operatie werd ook in totaal €250.000,- aan contant geld in beslag genomen.

Het verhandelen van valuta’s tussen euro’s en cryptocurrencies wordt beschouwd als handel voor eigen rekening of als een bankactiviteit, waarvoor wettelijk de expliciete goedkeuring van BaFin vereist is. Zo gaf de BaFin het volgende aan:

“Exploitanten die illegaal handelen, zullen worden vervolgd door de politie en het openbaar ministerie. De daders riskeren een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.”

De in beslag genomen crypto-geldautomaten werden gevonden in verschillende grote Duitse steden en werden naar verluidt gebruikt door criminelen om de controles op het witwassen van geld te omzeilen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!