Lange termijn houders van Bitcoin versterken hun posities, aldus Glassnode

Lange termijn houders van Bitcoin (BTC) tonen een opvallend sterk vertrouwen in de koningsmunt, ondanks de recente schommelingen op de markt, aldus een analyse van blockchain-analyseplatform Glassnode. Volgens het rapport blijven deze investeerders, die hun Bitcoin minstens 155 dagen vasthouden, kalm te midden van volatiliteit en blijven ze zelfs hun BTC-bezit uitbreiden.

Glassnode merkte op dat deze lange termijn houders niet afgeschrikt lijken door de recente prijsdalingen, waaronder een terugval naar $48.000 eerder deze maand. In plaats van te verkopen, kiezen ze ervoor om meer Bitcoin aan hun wallets toe te voegen, wat erop wijst dat ze vertrouwen hebben in toekomstige prijsstijgingen. Dit gedrag weerspiegelt hun overtuiging dat de markt uiteindelijk weer zal opveren en nieuwe recordhoogtes zal bereiken.

Het rapport benadrukte dat een aanzienlijk deel van het totale Bitcoin-vermogen nu in handen is van deze lange termijn investeerders. Dit is een groter aandeel dan wat werd waargenomen tijdens eerdere pieken in de cyclus, wat suggereert dat deze groep investeerders geduldig wacht op hogere prijzen. Het feit dat er onder deze groep weinig tot geen paniekverkopen zijn geweest tijdens de recente marktcorrectie, onderstreept hun sterke vertrouwen in de toekomst van Bitcoin.

Sinds juni is er volgens Glassnode meer dan $22,176 miljard aan Bitcoin overgedragen aan lange termijn houders. In de afgelopen drie maanden is er een aanzienlijke toename geweest in het aantal BTC dat door deze investeerders wordt vastgehouden, met meer dan 374.000 BTC die de LTH-status hebben bereikt.

Deze verschuiving naar lange termijn investeerders is meestal een positief signaal voor de markt, aangezien het aangeeft dat veel investeerders bereid zijn om Bitcoin vast te houden, in afwachting van toekomstige winst. Momenteel wordt Bitcoin verhandeld voor $59.336, een lichte daling van 2,55% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!