Bitcoin koers stijgt boven $60k na publicatie FOMC-notulen

De Bitcoin koers kende eerder op de avond een opvallende stijging boven de $60k-grens na de publicatie van de FOMC-notulen. Volgens marktgegevens handelt BTC op het moment van schrijven op $61.862.

Uit de notulen van de Fed bleek dat “een grote meerderheid van de leden” een renteverlaging in september als een mogelijke stap zag. De opwaartse risico’s voor de inflatie werden geacht te zijn afgenomen, waarbij bijna alle leden voorspelden dat de inflatie zou blijven dalen.

Uit de notulen blijkt tevens dat de deelnemers voorzichtig optimistisch zijn over de Amerikaanse economie. Deze verschuiving in het sentiment kan een deel van de zorgen van de markt over de aanhoudende inflatiedruk wegnemen.

Niet alle aspecten van de economie zien er echter zo positief uit. Sommige deelnemers maken zich steeds meer zorgen over het risico van een ernstiger verslechtering van de arbeidsmarkt. Deze zorgen kunnen wijzen op mogelijke tegenwind voor economische groei als de arbeidsomstandigheden aanzienlijk verslechteren.

Veel deelnemers benadrukten de potentiële gevolgen van een te laat of te weinig versoepeling van het beleid, wat de economische activiteit of de werkgelegenheid ernstig zou kunnen verzwakken.

De Bitcoin koers reageerde vrijwel direct op het positieve nieuws met een stijging van 3,40% naar $61.819. Dit terwijl het handelsvolume daalde met 2,7% naar $30 miljoen. Het is dan ook interessant om te zien of de bulls deze keer wel genoeg kracht hebben om de munt boven het $60k-niveau te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!