Binance beschermt gebruikers tegen fraude van $2,4 miljard in 2024

In een recent bericht, gepubliceerd op 20 augustus, gaf Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs, aan dat het vanaf begin dit jaar tot juli 1,2 miljoen gebruikers beschermd heeft tegen verliezen van meer dan $2,4 miljard aan frauduleuze praktijken.

Binance stelt dat het dit gerealiseerd heeft door een combinatie van AI en manuele beoordelingen. In het bericht beschrijft de beurs het als volgt:

“De kern van het bedreigingsmonitoringsysteem van Binance wordt gevormd door een krachtige risicomotor die realtime monitoring uitvoert, waarbij gebruik wordt gemaakt van een hybride van op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde en handmatige beoordeling. Hierdoor kan het Binance-team op dynamische wijze verdachte transacties detecteren en actie ondernemen om gebruikers snel te beschermen. Het systeem werkt in alle branches van Binance en beschermt gebruikers in verschillende domeinen, waaronder P2P-handel, betalingen, opnames van cryptonetwerken en meer.”

Van januari tot juli 2024 kon Binance illegale activiteiten aan het licht brengen met behulp van door AI aangedreven algoritmen en het verduisteren van identiteiten opsporen door gegevens te analyseren en door mensen te detecteren. Het ingebouwde systeem dat op regelmatige basis alle transacties op het platform screent, waardoor de veiligheid van de activa van de gebruiker gegarandeerd is.

Van het verlies van $2,4 miljard was ruim $1,1 miljard te wijten aan de opnamepogingen van criminelen. Deze pogingen zette echter het alarm in werking, waarna het beveiligingsteam actie ondernam om deze opnamepogingen te blokkeren. De CFO van Binance, Rohit Wad, zegt het volgende hierover:

“Onze focus is altijd op onze gebruikers geweest en daarom hebben we branche-unieke technologische functies en procedures ontwikkeld die ons niet alleen in staat stellen onze klanten en hun digitale activa te beschermen, maar ook 24 uur per dag (Robinson) te kunnen voldoen.”

Hij benadrukt tevens de noodzaak om het systeem up-to-date te houden, zodat de nieuwe uitdagingen die het zich ontwikkelende financiële systeem met zich meebrengt, kunnen worden aangepakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!