Ripple CTO ontkracht kritiek over XRP Ledger en gaat spreken op Permissionless Conference

Ripple CTO David Schwartz zal binnenkort gaan spreken op de Permissionless Conference. Tijdens deze bijeenkomst zal hij debatteren over de classificatie van de XRP Ledger (XRPL) als “permissioned” of “permissionless” en over institutionele gedecentraliseerde finance (DeFi).

Een “onzin’-discussie

Schwartz, een belangrijke architect van de XRP Ledger, gaf in de comments alvast een voorproefje van zijn debat, toen hij reageerde op een vraag in de reacties van zijn tweet.

Een X-gebruiker vroeg hem wat hij ervan vindt dat “XRPL in veel documenten van verschillende organisaties wordt beschreven als ‘permissionless’, ‘semi-permissioned’ of ’trusted’?”

Schwartz reageerde op deze vraag door deze discussie af te doen als “onzin”, waarbij hij benadrukte dat de details van hoe een blockchain het probleem van dubbele uitgaven oplost, grotendeels irrelevant zijn. Hij beschreef het als volgt:

“Veel dingen over blockchains doen er echt toe, maar hoe specifiek ze het probleem van dubbele uitgaven oplossen, is vrijwel irrelevant. Welk mogelijke effect heeft het?”

XRPL in het nieuws

De XRPL is de laatste weken veelal in het nieuws geweest door een reeks aankondigingen. Zo heeft Ripple Labs onlangs een samenwerking aangekondigd met SBI Digital Community, een dochteronderneming van SBI Holdings, om het gebruik van XRPL in de Web3-gemeenschap te vergroten.

Bovendien heeft Ripple een belangrijke rol gespeeld in de wijdverbreide adoptie van de XRP Ledger. Naast het sponsoren van de ontwikkeling van XRPL heeft Ripple ook belangrijke projecten op de blockchain gelanceerd, zoals zijn stablecoin RLUSD.

Tevens trekt het Creator Fund van $250 miljoen van Ripple meer ontwikkelaars naar XRPL. Het fonds biedt financiële en technische ondersteuning aan ontwikkelaars die innovatieve projecten op XRPL willen lanceren.

Ripple legt zich toe op de XRP Ledger

Het aanstaande optreden van Schwartz op de Permissionless Conference heeft zeker voor opwinding gezorgd. Zijn afwijzing van het ‘toegestane’ versus ‘toegestane’ debat voor XRPL benadrukt zijn vertrouwen in de unieke architectuur van het grootboek.

Samen met deze discussies onderstrepen de partnerschappen van Ripple en het Creator Fund duidelijk de toewijding van het bedrijf aan het laten groeien van het XRPL-ecosysteem en het aanmoedigen van bredere acceptatie. Terwijl de blockchain-industrie zich blijft ontwikkelen, worden de schijnwerpers op Ripple en XRP alleen maar helderder.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!