Cardano geeft $1 miljoen weg aan degene die Lace Paper Wallet kan hacken

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft een uitdaging van $1 miljoen gelanceerd en roept de ADA-gemeenschap op om de beveiliging van de nieuw geïntroduceerde Lace Paper Wallet te testen. Hoskinson daagde de gemeenschap uit om te proberen de beveiliging van de portemonnee te doorbreken, en biedt $1 miljoen aan degene die erin slaagt deze te hacken.

Cardano-oprichter lanceert $1 miljoen uitdaging

In een recent bericht op het X-platform kondigde Charles Hoskinson het Lace Paper Wallet Bug Bounty Program aan. Dit initiatief is een stap in de richting van het verbeteren van de beveiligingsfuncties van de Lace Wallet, een product dat is ontwikkeld binnen het Cardano-blockchainecosysteem. De uitdaging, die loopt tot eind 2024 of totdat iemand erin slaagt de portemonnee te hacken, nodigt technische enthousiastelingen en ontwikkelaars uit om hun vaardigheden te bewijzen door de beveiliging van de portemonnee te doorbreken.

Charles nodigde de gemeenschap uit om de uitdaging aan te gaan en tweette: “Als je het kunt hacken, mag je het houden.” “Een miljoen dollar.”

Details van de Lace Paper Wallet

De Lace Paper Wallet integreert geavanceerde versleuteling en een gebruiksvriendelijke interface om gebruikers een robuuste beveiligingsoptie te bieden. Het stelt gebruikers in staat om toegang tot hun fondsen te herstellen met behulp van een enkele versleutelde QR-code. Deze nieuwe functie is bedoeld om de beveiliging voor gebruikers te vereenvoudigen, terwijl het ook wordt versterkt doordat fysieke bezitting van de QR-code vereist is voor toegang.

Beveiliging en Innovatie

De aankondiging werd gedaan tijdens het Rare Evo 2024-evenement, waar ook de scaling oplossingen van Cardano werden gepresenteerd. Het evenement belichtte innovaties zoals Hydra, dat zijn capaciteiten demonstreerde door transacties te verwerken met behulp van frames uit het klassieke spel Doom.

Bovendien bevindt het platform zich aan de voorhoede van blockchain-innovatie, waarbij het ontwikkelingsteam continu updates uitrolt om de mogelijkheden van het platform te verbeteren. Deze ontwikkeling valt samen met de inspanningen van de Cardano-gemeenschap om zichtbaarheid te geven aan hun informele chainmeme, SNEK.

Eerder deze maand introduceerde het platform de alpha v1-update om partnerchains veiliger in het netwerk te integreren.

De Alpha v1 stelt ontwikkelaars in staat om in een gedeeld beveiligingsmodel samen te werken met de stake pool operators (SPO’s) van Cardano, waardoor het voor validators eenvoudiger wordt om toe te treden en bij te dragen aan het netwerk.

Bovendien is de uitrol een strategie om in te spelen op de toenemende eisen van blockchain-applicaties en ervoor te zorgen dat het platform aan de voorhoede van blockchain-innovatie blijft. De integratie van partnerchains door middel van alpha v1 zal naar verwachting de beveiliging en operationele efficiëntie van het netwerk verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!