Dogecoin in crisis: Staat een daling van 40% voor de deur?

Dogecoin bevindt zich momenteel op een kritiek punt. De digitale munt, ooit de favoriet onder meme-tokens, is in een neerwaartse trend terechtgekomen. Recente grafieken tonen een zorgwekkende daling.

Analisten merken op dat DOGE onder een belangrijk weerstandsniveau is gezakt, dat eerder als cruciaal steunniveau fungeerde. Dit kan wijzen op verdere verliezen. Beleggers maken zich zorgen dat als Dogecoin (DOGE) niet snel stabiliteit vindt, het nog eens met 38% tot 40% kan dalen. Belangrijke steunniveaus liggen tussen $0,055 en $0,0628; het doorbreken van deze niveaus zou kunnen leiden tot scherpere dalingen.

Dogecoin: Huidig marktsentiment

Het huidige marktsentiment is cruciaal voor de nabije toekomst van Dogecoin. Momenteel is het sentiment niet erg positief. Een verandering in de status quo, waarbij DOGE opnieuw een sterke neerwaartse beweging maakt, zou een aanzienlijke verschuiving in de markt vereisen.

Als deze marktreactie uitblijft, kan de DOGE-prijs verder dalen. Mocht Dogecoin echter proberen te herstellen, dan ligt er weerstand rond $0,104 en $0,118. Tegelijkertijd bevindt de belangrijkste steunzone zich rond $0,6243. Als DOGE boven deze niveaus weet te blijven, blijven de korte termijn vooruitzichten onzeker.

On-Chain data en gedrag van houders

On-chain data van IntoTheBlock biedt inzicht in het sentiment onder Dogecoin-houders. De gegevens laten zien dat ongeveer 73% van de huidige houders bij de huidige prijzen winst maakt. Opmerkelijk is dat 67% van deze houders hun DOGE al langer dan een jaar vasthouden, wat wijst op vertrouwen op lange termijn in de markt. Hoewel het kortetermijnperspectief voorzichtig is, suggereert dit een sterke basis van langetermijnhouders.

Langetermijnpotentieel en vooruitzichten

Ondanks de huidige weerstand lijkt er een positief vooruitzicht te zijn voor de langetermijngroei van DOGE. Volgens CoinCheckup wordt verwacht dat DOGE in de komende drie maanden met 114% zal stijgen. Deze mogelijke groei wordt ondersteund door technische indicatoren zoals de Relative Strength Indicator (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD), die momenteel wijzen op een opwaartse trend.

Doge

Met steun boven belangrijke niveaus en een over het algemeen stabiele cryptomarkt, zou dit kunnen leiden tot aanzienlijke winsten.

Over zes maanden ziet de toekomst er rooskleurig uit, met een verwachte groei van 61,58%. Dit biedt een middel lang termijn vooruitzicht voor Dogecoin. Tegen het einde van het jaar zou DOGE met 64,49% kunnen stijgen, ondersteund door de groeiende vraag en de positieve ontwikkelingen binnen de cryptomarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!