MicroStrategy ETF krijgt groen licht vanuit de SEC

Volgens een recente aankondiging heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht gegegeven voor de lancering van de MicroStrategy ETF. Deze goedkeuring markeert een stap op de financiële markten, aangezien MSTX de eerste leveraged single-stock ETF wordt die zich richt op MicroStrategy, een bedrijf dat bekend staat om zijn aanzienlijke Bitcoin-bezit.

MicroStrategy ETF is gericht op bedrijven blootstelling te bieden aan Bitcoin (BTC). De ETF, die zal gaan handelen onder de ticker MSTX, wordt uitgegeven door Defiance ETF’s en is ontworpen om 175% van het dagelijkse aandelenrendement van MicroStrategy te leveren.

Defiance ETFs, de uitgever van MSTX, staat bekend om zijn focus op thematische en leveraged ETFs. Verwacht wordt dat MSTX beleggers een grotere blootstelling aan Bitcoin zal bieden vanwege de aanzienlijke Bitcoin-reserves van MicroStrategy.

De CEO van Defiance ETFs, Sylvia Jablonski, benadrukte de unieke kans die MSTX beleggers biedt. Hij reageerde als volgt op het nieuws:

“Gezien de inherent hogere bèta van MicroStrategy in vergelijking met Bitcoin, biedt MSTX een unieke kans voor beleggers om hun leverage-blootstelling aan de Bitcoin-markt binnen een ETF-wrapper te maximaliseren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!