Crypto.com wordt officiële cryptocurrency-partner van de UEFA Champions League

Na een mislukte sponsorovereenkomst in 2022 is Crypto.com nu toch echt de officiële cryptocurrency-partner van de UEFA Champions League geworden tot en met 2027. Volgens de driejarige overeenkomst krijgt Crypto.com tevens de sponsorrechten voor de UEFA Super Cup, de UEFA Youth League en de UEFA Futsal Champions League.

De sponsoring geeft Crypto.com toegang tot verreikende merkbekendheid via in-game perimeter LED-borden, achtergronden voor media-interviews en mogelijkheden voor uitzendingssponsoring. Bovendien zal Crypto.com ook profiteren van mogelijkheden voor exclusieve activiteiten ter plaatse tijdens alle UEFA-evenementen.

Steven Kalifowitz, chief marketing officer bij Crypto.com, erkende de mogelijkheid om verder in contact te komen met fans en volgers van deze iconische wereldwijde sportevenementen. Hij zei het volgende:

“We hebben met succes het merk Crypto.com en de gemeenschap opgebouwd door innovatieve en baanbrekende momenten en evenementen te produceren op een manier die anderen niet hebben kunnen repliceren. Door ons merk te verbinden met betrokken sportfans over de hele wereld is ons gebruikersbestand effectief gegroeid tot meer dan 100 miljoen bij het nastreven van onze missie van cryptocurrency in elke portemonnee.”

Crypto.com heeft zijn gebruikersbestand consequent uitgebreid door zich actief te richten op sportfans om de adoptie van crypto en Web3 wereldwijd te stimuleren. Het nieuwste partnerschap met de UEFA Champions League volgt op de kenmerkende samenwerkingsactie van het sponsoren van erkende wereldwijde merken op het gebied van sport en entertainment. Soortgelijke voorbeelden zijn onder meer de iconische Crypto.com Arena in Los Angeles, evenals partnerschappen met de Formule 1, UFC en anderen.

De cryptogigant had zich eerder teruggetrokken uit een sponsorovereenkomst ter waarde van $496 miljoen met de UEFA Champions League in 2022, daarbij verwijzend naar juridische zorgen over handelslicenties in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië. Nu, twee jaar later, heeft het bedrijf toch besloten om de sponsordeal door te zetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!