BlackRock’s Bitcoin ETF: Wall Street’s grote gok op cryptocurrency

De belangstelling van grote Wall Street-bedrijven voor cryptocurrency neemt toe, zoals blijkt uit hun recente investeringen in BlackRock’s spot Bitcoin ETF (BTC). Volgens financiële rapporten hebben deze bedrijven aanzienlijke posities ingenomen in deze ETF, wat aantoont dat ze steeds meer vertrouwen hebben in de waarde van Bitcoin.

Capula Management, heeft zijn belang in de Bitcoin ETF vergroot tot 7.419.208 eenheden, waarmee het de grootste houder is. Goldman Sachs volgt met 6.215.241 eenheden, na recent 4.719.208 eenheden te hebben toegevoegd.

Andere belangrijke spelers, zoals Avenir Tech Ltd/Hong Kong en CRKN LP, hebben ook hun posities versterkt, met respectievelijk 5.248.160 en 4.720.656 eenheden. Daarnaast hebben financiële zwaargewichten zoals D.E. Shaw & Co LP, Sculptor Capital Management LP, en Anson Funds Management LP hun belangen aanzienlijk uitgebreid.

In totaal hebben de top 20 houders van BlackRock’s Bitcoin ETF hun gezamenlijke bezit vergroot met meer dan 34 miljoen eenheden. Dit duidt op een toenemend vertrouwen in Bitcoin als waardevol beleggingsinstrument, ondanks de recente schommelingen in de prijs.

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, biedt met deze ETF een gereguleerde en institutionele toegang tot de cryptomarkt, wat de weg vrijmaakt voor bredere acceptatie onder grote financiële instellingen. Ondanks de recente volatiliteit van Bitcoin, die kort onder de $50.000 dook, blijft de interesse van Wall Street in digitale activa groeien.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor ongeveer $59.394, een lichte stijging van 0,2%. Dit vertrouwen in de markt zou andere instellingen kunnen aansporen om ook in cryptocurrency te investeren als onderdeel van hun strategie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!