Bitcoin koers stijgt weer boven $60k, terwijl macrogoeroe investeerders waarschuwt

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers er wederom in geslaagd om de $60k-grens te overtreffen en handelt momenteel voor $60.600. Om dit echt als een comeback te beschouwen is het echter van uiterst belang om de $60k-grens te behouden, wat ook weer ruimte gaat creëren voor altcoins om te stijgen.

Macrogoeroe waarschuwt voor belangrijke kwestie

Hoewel deze stijging natuurlijk goed nieuws is, waarschuwde macrogoeroe Luke Gromen onlangs de Amerikaanse burgers voor een belangrijke kwestie, wat ook van invloed kan gaan worden op de Bitcoin koers.

In zijn laatste beoordeling ging Gromen in op Amerikaanse obligaties, waarbij hij het gebrek aan binnenlandse productiecapaciteit en de groeiende schuldenlast van biljoenen benadrukte. Hij zei het volgende:

“We hebben misschien tien keer het bbp van Rusland, maar Rusland produceert olie en soortgelijke dingen, en een groot deel van ons bbp bestaat uit het heen en weer gooien van apen-JPEG’s en het heen en weer draaien van huizen, wat prima is in vredestijd, maar nutteloos in oorlogstijd. Daarom produceren de Russen meer dan wij, met een tiende van ons bbp.”

Volgens hem groeit de Amerikaanse schuld zeer snel, en hij gaf aan dat de werkelijke waarde ervan de grootste shortpositie is. Obligatiebeleggers krijgen misschien hun geld terug, maar zullen er spijt van krijgen als de waarde van de dollar erodeert. Hij ging verder met:

“Je krijgt elke cent van de staatsobligaties die je bezit terug, maar met dat geld ga je van een diamanten halsketting naar een ketting met zirkonia’s. Boomers zullen op de een of andere manier voor de gezondheidszorg betalen.”

Bitcoin biedt een oplossing?

Sommige experts beweren dat Bitcoin of goud gebruikt kunnen worden om de enorme schuldenlast tegen te gaan. Zelfs het verhaal van Donald Trump over het creëren van een BTC-reserve via de Fed is enigszins hierop gebaseerd. Nu de verkiezingen van november 2024 in aantocht zijn, moet Harris ook verschillende stappen ondernemen om de stemmen van crypto-investeerders te winnen.

Tevens heeft Trump eerder benadrukt dat de VS een leidende rol in de crypto-industrie moet spelen en zei toen: “De VS moet de leider in dit veld zijn, er is geen tweede plaats.” In het gesprek met Bloomberg legde de presidentskandidaat uit dat zijn persoonlijke ervaringen met crypto, met name non-fungible tokens (NFT’s), en het veelvuldige gebruik van crypto voor transacties in de NFT-wereld hem bewust maakten van het potentieel van de sector. “Wat ik echt opviel, was dat bijna alles werd betaald in crypto, deze nieuwe valuta,” voegde hij toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!