Ripple Labs en SBI Digital Community werken samen om het gebruik van de XRP Ledger te vergroten

SBI Digital Community Co., Ltd., een dochteronderneming van de SBI Group, en Ripple Labs Inc. hebben een strategische samenwerking aangekondigd om het gebruik van de XRP Ledger (XRPL) binnen de Web3-gemeenschap te bevorderen.

Volgens een officieel persbericht van 13 augustus zal de nieuwe samenwerking tussen de twee techgiganten zich richten op het integreren van de XRP Ledger in de “Bto3Web3 community”, een digitaal platform beheerd door SBI Digital Community, om de functionaliteit ervan te verbeteren en de aantrekkingskracht ervan te vergroten. De verklaring luidt:

“De XRP Ledger is een Layer 1 publieke blockchain die is ontwikkeld om snelle, goedkope en duurzame betalingen mogelijk te maken. […] Door deze strategische samenwerking zullen we de mogelijkheden voor individuele gebruikers vergroten om de XRP Ledger te gebruiken via de Bto3~Web3-gemeenschap beheerd door SBI Digital Community, en werken aan het populariseren van de XRP Ledger.”

Ripple en SBI’s nieuwe Web3-onderneming

SBI Digital Community zal beginnen met de uitgifte van non-fungibele tokens (NFT’s) op de XRP Ledger. Het initiatief strekt zich uit tot het creëren van een ondersteunende omgeving voor gebruikers om met deze digitale activa om te gaan, van aankoop tot handel op het platform.

Dit streven zal worden ondersteund door xrp.café, een marktplaats gespecialiseerd in de distributie en uitwisseling van NFT’s gehost op de XRP Ledger. Het persbericht gaat verder met:

“Als uitgifteplatform voor NFT’s op de XRP Ledger zullen we xrp.café gebruiken, een marktplaats die gespecialiseerd is in de distributie en aan- en verkoop van NFT’s uitgegeven op de XRP Ledger.”

Bijdragers en makers zullen beloond worden

Om de potentiële impact van de samenwerking verder te benadrukken, schetsten de bedrijven plannen om communitymakers en bijdragers aan XRP te belonen. Dit beloningsmechanisme is bedoeld om de creatieve en operationele bijdragen aan het platform te stimuleren en te ondersteunen. SBI onthulde:

“Daarnaast zullen we het mogelijk maken om beloningen uit te betalen aan makers en andere bijdragers aan de gemeenschap in de cryptocurrency XRP, op basis van hun wensen.”

In reactie op de doelstellingen van het partnerschap zegt de aankondiging:

“Wij geloven dat door het vergroten van het aantal gebruikers van de XRP Ledger, meer bedrijven nieuwe B-tot-C-diensten zullen kunnen aanbieden, waardoor het gemak in de echte wereld toeneemt.”

Het project beschikt over een kapitalisatie van 50 miljoen yen, wat overeenkomt met ongeveer $338.000, inclusief kapitaalreserves.

Niet de eerste samenwerking tussen de twee giganten

Opvallend is dat dit partnerschap niet de eerste samenwerking is tussen de SBI Group en Ripple Labs. De relatie dateert uit 2016 toen de entiteiten SBI Ripple Asia vormden, een onderneming gericht op het revolutioneren van grensoverschrijdende betalingen in Azië met de blockchain-technologie van Ripple.

Bovendien heeft SBI Holdings de XRP Ledger eerder in verschillende projecten geïntegreerd, wat de veelzijdigheid en robuustheid van het grootboek aantoont. SBI gebruikte met name de XRP Ledger voor NFT-uitgifte tijdens belangrijke evenementen zoals de World Expo 2025 en heeft in samenwerking met HashKey de toepassing ervan in supply chain-oplossingen in Japan onderzocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!