Ethereum koers presteert goed, terwijl vraag naar ETH ETF’s groeit

Ethereum (ETH), ’s werelds grootste altcoin, heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald met een stijging van 4% en het feit dat het beter presteert dan de bredere CoinDesk 20 (CD20) index. Deze recente opleving komt te midden van de groeiende belangstelling voor Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) na een moeilijke start.

Ethereum ETF’s trekken kapitaal aan

Volgens gegevens van SoSoValue was er maandag een aanzienlijke netto instroom in de Amerikaanse spot Ethereum ETF’s, die een totaalbedrag van $4,93 miljoen aan wisten te trekken. Deze instroom weerspiegelt de toenemende institutionele belangstelling voor Ethereum, dat aan populariteit wint als een belangrijk bezit in de cryptomarkt. Opvallend is dat Fidelity’s FETH het peloton aanvoerde met een indrukwekkende instroom van $3,98 miljoen.

Andere Ethereum ETF’s lieten ook positieve cijfers zien, waarbij Franklin Templeton’s EZET $1 miljoen ophaalde en Bitwise’s ETHW $2,86 miljoen ophaalde. Niet alle fondsen boekten echter winst. VanEck’s ETHV zag een uitstroom van $2,92 miljoen, wat een zeldzame dip markeerde in wat overigens een sterke periode was voor Ethereum ETF’s.

Bitcoin ETF’s boekten daarentegen een collectieve dagelijkse instroom van $27,87 miljoen, wat de aanhoudende dominantie van Bitcoin op de markt onderstreept. Sommige op Bitcoin gerichte fondsen, zoals Grayscale’s GBTC en Bitwise’s BITB, ondervonden echter een uitstroom van respectievelijk $11,7 miljoen en $17 miljoen.

DEX-tokens in opkomst

Het positieve momentum in de prijs van Ethereum werd versterkt door winsten op verschillende grote DEX-tokens. Uit marktgegevens blijkt dat Uniswap’s UNI met 3,8% steeg, DYDX met 5,5% steeg en Gnosis’s GNO met 5,3% steeg. Deze tokens zijn een integraal onderdeel van het DeFi-ecosysteem, waarbij Ethereum als de primaire blockchain fungeert.

Uit gegevens van DeFi Llama blijkt dat de Ethereum-vergoedingen in de eerste helft van augustus $40,46 miljoen bereikten, terwijl de Uniswap-vergoedingen in dezelfde periode $23,64 miljoen bereikten. Dit suggereert dat Ethereum op koers ligt om de $47,4 miljoen aan vergoedingen van juli te overtreffen, met het potentieel om de totale vergoedingen van $54 miljoen in juni uit te dagen. De consistente vergoedingengeneratie op het Ethereum-netwerk onderstreept de aanhoudende vraag naar zijn diensten, zelfs te midden van marktvolatiliteit.

Als aanvulling op het bullish sentiment is een etherwalvis die tijdens de marktcrash op 5 augustus voor 2.890 wstETH ($8,06 miljoen) werd geliquideerd, opnieuw op de markt betreden met een aanzienlijke aankoop. Volgens een post van Lookonchain X heeft deze walvis sinds 11 augustus 4.459 ETH verworven, ter waarde van $11,8 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!