Takashi Nakamoto’s nieuwe financiële systeem: BloomBeans

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het buitensporige karakter van de huidige politieke en financiële instellingen weerspiegelt de mate van misbruik en rijkdomonttrekking waarmee de samenleving wordt geconfronteerd. Wat de bevolking vandaag de dag binnen deze systemen houdt, is het gebrek aan haalbare alternatieven.

Na vijftien jaar blockchain-ontwikkelingen beschikt het team van Takashi Nakamoto nu echter over de middelen om een ​​enorme golf van veranderingen in de financiële wereld teweeg te brengen.

Dit najaar wordt er een nieuw financieel systeem genaamd BloomBeans gelanceerd.

De introductie van BoomBeans

Takashi Nakamoto ontwikkelt samen met een groep economen en wiskundigen een nieuwe technologie genaamd CFA’s (Crypto Financial Asset). CFA’s maken de creatie van gedecentraliseerde verzekeringen, spaarrekeningen, passief inkomen, pensioenen en leningen op de blockchain mogelijk.

Dit volledig gedecentraliseerde en autonome financiële systeem heeft het potentieel om de mondiale financiële kosten met 95% te verlagen en 75% van de meest gebruikte financiële producten over te zetten naar de blockchain.

Het zal een gestroomlijnd, transparant en eerlijk systeem zijn, dat kan dienen als de perfecte basis voor het floreren van een gezonde wereldeconomie.

Wat is BloomBeans?

Hoewel gecentraliseerde politieke macht sterker lijkt dan ooit, is het tegenovergestelde waar. Gedecentraliseerde financiën (DeFi) verandert echter de wereldeconomie. Pogingen om cryptocurrencies te beheersen zullen waarschijnlijk falen, omdat economieën die deze technologie niet omarmen, verouderd zullen raken.

In de komende decennia zullen samenlevingen veranderen van centrale, machtsgerichte hiërarchieën naar flexibele, organische netwerken. De kracht van een wereldwijd verbonden bewustzijn en een geïntegreerd financieel systeem zal elke gecentraliseerde besluitvormingsinstantie overtreffen.

De wereld van cryptocurrency is een voorbeeld van zo’n zelforganiserend netwerk. Het evolueert als een levend organisme, deelt code en bouwt voort op het werk van eerdere ontwikkelaars. Dit zal gedecentraliseerde cryptocurrencies onstuitbaar maken en ervoor zorgen dat de economie – de levensader van de samenleving – vrij en zonder obstakels stroomt.

Om deze reden werd BloomBeans begin dit jaar opgericht. Het doel van het project is om de crypto-gemeenschap te ondersteunen bij het creëren van een overgangspad van het huidige centrale financiële systeem naar een levendige en gezonde wereld, waarin samenlevingen beter kunnen samenwerken dan ooit tevoren.

In deze review wordt BloomBeans uitvoerig behandeld waar er onder andere ingegaan wordt op de producten, de tokenomics en op de verregaande implicaties van het project.

Waarom is BloomBeans relevant?

BloomBeans is een gedecentraliseerd blockchain-ecosysteem met een eigen valuta (BEAN), markten en een reeks bekende financiële producten, allemaal ontworpen om een ideale financiële omgeving voor een gezonde economie te faciliteren.

Terwijl Bitcoin (BTC) de wereld introduceerde in een gedecentraliseerde valuta en voornamelijk fungeert als een waardeopslag, streeft BloomBeans ernaar een holistisch gedecentraliseerd financieel systeem te introduceren. Dit volledig gedecentraliseerde, onveranderlijke en automatische financiële systeem biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van het huidige, logge systeem.

Een van de grootste voordelen van BloomBeans is de minimale operationele kosten. Momenteel wordt tussen 70% en 90% van de winsten van financiële instellingen gebruikt om operationele kosten te dekken. BloomBeans elimineert de noodzaak voor tussenpersonen, operators, beveiliging, bureaucratie en grote gebouwen, waardoor deze kosten, die jaarlijks in de tientallen biljoenen dollars lopen, ten goede komen aan de gebruikers.

Een ander voordeel is het directe eigendom van activa. Dankzij gedecentraliseerde blockchaintechnologie kunnen gebruikers onafhankelijk hun activa beheren en beschermen, zonder tussenkomst of wanbeheer van derden.

Daarnaast kunnen miljarden nieuwe gebruikers profiteren van BloomBeans. Met alleen een internetverbinding kunnen meer dan 3 miljard mensen buiten het huidige financiële systeem nu toegang krijgen tot geavanceerde financiële diensten, waardoor hun leven en de economie van hun samenleving verbeteren.

Door het vaststellen van onveranderlijke en universele regels kan BloomBeans corruptie en manipulatie verminderen, vertrouwen bevorderen en dure beveiligingsbureaucratieën elimineren. De decentralisatie van kapitaaleigendom zal een nieuwe golf van innovatieve investeringsideeën stimuleren, vrij van beperkingen van krediet, schulden of afhankelijkheid van banken.

BloomBeans wil de echte economie versterken. De financiële structuren zijn zo groot geworden dat ze veel aspecten van de echte productieve economie kunnen beheersen en manipuleren. Deze structuren moeten krimpen en evolueren naar eenvoudigere en nuttigere tools. Met een automatisch en gedecentraliseerd systeem kunnen we stabiliteit en onafhankelijkheid in de echte economie brengen, waardoor werknemers, industrieën en diensten worden versterkt.

Privacy wordt ook hersteld als een basisrecht. Geen enkele autoriteit heeft het recht om u te bespioneren, uw financiële activiteiten te controleren of beperkende wetten op te leggen, zelfs niet in naam van uw veiligheid of het “algemeen welzijn”. Gedecentraliseerde blockchaintechnologie herstelt dit fundamentele mensenrecht op financiële privacy.

In het BloomBeans-systeem kan rijkdom niet gedwongen worden afgenomen door enige autoriteit. Dit systeem versterkt individuen en vertrouwt hen de verantwoordelijkheid toe voor het onderhouden van infrastructuur en publieke instellingen, wat zal leiden tot een meer volwassen en soevereine burgerij.

Ten slotte verhoogt BloomBeans de veerkracht tegen imperialisme. Vandaag de dag kunnen regeringen rijkdom afnemen, bevolkingen in schulden steken, economische sancties opleggen en beleid dicteren. Deze tools worden gebruikt door zowel lokale als buitenlandse machten om effectief bevolkingen te controleren. BloomBeans maakt hier een einde aan en verhoogt de veerkracht van mensen en instellingen tegen financieel imperialisme drastisch.

Crypto Financial Assets (CFA’s)

CFAs zijn innovatieve digitale activa die de eigenschappen van niet-fungibele tokens (NFT’s) combineren met de vermogensbeheerfuncties van financiële instrumenten. Net als obligaties of aandelen kunnen deze activa worden verhandeld, als onderpand voor leningen worden gebruikt of simpelweg winst opleveren. CFA’s worden in vijf categorieën ingedeeld die later uitgebreid aan bod komen. Deze zijn:

  1. Spaarrekeningen
    Spaarrekening CFA
    – Inkomststromen
    Lineaire Inkomensstroom CFA
  2. Pensioenen
  3. Lineair Pensioen CFA
  4. Groeiend Pension CFA
  5. Verzekeringen
    10 jaar, 3 samengestelde rente stappen
    5 jaar, 6 samengestelde rente stappen2 jaar, 15 samengestelde rente stappen – 1 jaar, 30 samengestelde rente stappen
    – 3 maanden 120 samengestelde rente stappen
  6. Leningen
  7. Gesloten spaarrekening CFA
  8. Groeiende Inkomststroom CFA

Het is mogelijk verschillende eigenschappen van CFA’s te wijzigen zoals het geïnvesteerde kapitaal, de betalingsperiode en het type product. Zodra alle producteigenschappen van de CFA zijn gedefinieerd, kan de gebruiker beginnen met minten. Dit benodigd een transactiebevestiging vanuit de gekoppelde crypto-wallet. Na de bevestiging worden alle geïnvesteerde BEAN-tokens geblokkeerd en in een Pool geplaatst, die vervolgens worde vrijgegeven volgens de afspraken in de CFA.

Het systeem houdt bovendien nauwkeurig bij hoeveel BEAN-tokens er in bezit zijn van gebruikers en hoeveel er nog beschikbaar zijn in de markt. Hierdoor kan de rentevoet worden vastgesteld en tijdig worden verlaagd. Dit proces van verlaging wordt later in de review besproken.

In de applicatie op de website van BloomBeans kunnen alle CFA’s worden geïnspecteerd. Zodra een CFA volwassen is, kan er winst worden opgenomen die wordt uitbetaald in BEAN-tokens.

Producten

Zoals hierboven besproken kunnen de verschillende CFAs worden opgedeeld in vijf categorieën. In totaal biedt BloomBeans 12 verschillende CFA’s aan die hier worden besproken.

1. Spaarrekening CFA

Dit is de meest simpele van de aangeboden producten op BloomBeans. Het is namelijk gewoon de gedecentraliseerde versie van een spaarrekening, welke gebruik maakt van maandelijks samengestelde rente over een periode tot maximaal 30 jaar.

Bij deze CFA is het echter onmogelijk om tussentijds winst op te nemen in BEAN-tokens. De spaarrekening CFA kan ook gebruikt worden als onderpand bij leningen en worden verhandeld.

2. Gesloten spaarrekening CFA

Bij deze spaarrekening kies je hoeveel keer je je investering  wilt vermenigvuldigen, van x2 tot x200. Het systeem berekent hoeveel maanden  je nodig hebt om je gewenste bedrag te bereiken, afhankelijk van de huidige renteperiode.

Een Gesloten Spaarrekening biedt hogere opbrengsten dan een gewone Spaarrekening, maar de winsten blijven vaststaan gedurende de looptijd en kunnen niet tussentijds worden opgenomen. Omdat de CFA vaststaat, kan hij ook niet worden verkocht of als onderpand voor een lening worden gebruikt. Dit type spaarrekening is alleen beschikbaar tot renteperiode 100.

3. Lineaire inkomensstroom CFA

Een Lineaire Inkomststroom CFA is een product dat je periodiek rente oplevert, vergelijkbaar met aandelen, obligaties of huurinkomsten. Je ontvangt rente op vaste momenten en de looptijd kan variëren van 1 tot 50 jaar.

Je kunt deze CFA verhandelen en het geïnvesteerde bedrag gebruiken als onderpand voor een lening. Het oorspronkelijke bedrag wordt aan het einde van de looptijd terugbetaald.

4. Groeiende inkomststroom CFA

Dit product werkt vergelijkbaar met een ladder van een spaardeposito. Het originele bedrag wordt namelijk verdeeld in gekozen betalingen waarvan elke betaling samengestelde rente ontvangt. Dit product heeft een looptijd van 1 tot 30 jaar.

In het eerste jaar krijgt dus de eerste betaling rente en in het tweede jaar krijgt de tweede betaling rente. Dit proces gaat door totdat de looptijd van de CFA is bereikt.

Het oorspronkelijke bedrag wordt bij dit product niet uitbetaald aan het eind van de looptijd. Dit komt omdat het namelijk geleidelijk wordt uitbetaald in rente. Deze CFA is tevens verhandelbaar en te gebruiken als onderpand bij een lening, behalve in het laatste jaar van de looptijd.

5. Lineair pensioen CFA

De Lineair Pensioen CFA is een product waarmee gebruikers winst periodiek ontvangen vanuit een samengestelde hoofdsom. Dit product heeft een maximale looptijd van 70 jaar.

Bij dit product zijn er twee delen van elkaar te onderscheiden, namelijk de rente-opbouwperiode en de rente-uitbetalingsperiode. Aan het eind van de looptijd krijgt de gebruiker het bedrag terug wat bestaat uit het samengesteld opgebouwd bedrag. Dit product kan tevens worden verhandeld of worden gebruikt als onderpand bij een lening.

5.1 Groeiend pensioen CFA

Dit product zorgt ervoor dat gebruikers een groeiend periodiek inkomen krijgen uit een samengestelde hoofdsom. Ook hierbij geldt dat er een periode is van rente-opbouw en rente-uitbetaling. Het enige verschil met het Lineair Pensioen CFA is dat hierbij de rente-uitbetaling oploopt naarmate de tijd vordert.

De samengestelde hoofdsom wordt aan het einde van de looptijd niet terugbetaald aangezien deze geleidelijk in rente wordt uitbetaald. Ook deze CFA is verhandelbaar en te gebruiken als onderpand voor een lening, behalve in het laatste jaar.

5.2 Verzekering CFA’s

BloomBeans biedt daarnaast een gedecentraliseerde oplossing aan voor verzekeringen. Hier hebben gebruikers volledige vrijheid over hun kapitaal met een Verzekering CFA. BEAN kan hierbij worden opgenomen, zowel van het geïnvesteerde bedrag als van de opgebouwde samengestelde winst.

Gebruikers worden door het product gestimuleerd om hun BEAN vast te zetten waardoor doorlopende samengestelde rente grote beloningen oplevert. Deze producten hebben allen een maximale looptijd van 30 jaar. De gebruiker kan ten alle tijde het oorspronkele bedrag opnemen met eventuele samengestelde rente.

Bij Verzekering CFA’s zijn er vijf niveaus van rente-opbouw, die afhankelijk zijn van de betrokkenheid van de gebruiker. De frequentie van samenstelling en het toegekende rentepercentage variëren, wat de potentiële winst beïnvloedt.

Bij de 10-jarige verzekering is er het hoogste niveau van betrokkenheid. Er moet maar liefst 10 jaar voorbijgaan wanneer de gebruiker de eerste rente ontvangt. Vanwege het hoogste niveau van betrokkenheid is hier dan ook sprake van het hoogste niveau in rendement.

Er kan ook worden gekozen voor een vijf-jarige verzekering, waarbij er dus wordt uitbetaald eens in de vijf jaar. Ditzelfde principe geldt ook voor de 2-jarige, 1-jarige en 3-maandelijkse verzekeringen.

Rentevrije leningen

Tot slot biedt BloomBeans een leensysteem aan dat liquiditeit aanbiedt voor gebruikers zonder dat er enige rente wordt gerekend. Hierbij hebben leners volledige flexibiliteit over de het terugbetalen van de lening en ze behouden het volledige eigendom van het gebruikte onderpand.

Leners hoeven dus enkel het geleende bedrag terug te betalen en geen rente. Er kan echter alleen geleend worden zodra er een andere CFA wordt gebruikt als onderpand van de lening. De leners ontvangen automatisch 25% van de totale waarde van de CFA als onderpand die wordt uitbetaald in BEAN-tokens.

Er bestaan geen deadlines voor het terugbetalen van de lening. De enige voorwaarde is dat het oorspronkelijke bedrag volledig wordt terugbetaald. Als er een CFA wordt gebruikt als onderpand, wordt deze bevroren en kan deze dus niet meer worden verhandeld. Zodra de lening volledig is terugbetaald, wordt het CFA weer operationeel. Leenproducten zijn echter wel verhandelbaar.

CFA personalisatie

CFA’s kunnen worden gepersonaliseerd door verschillende eigenschappen aan te passen, zoals het producttype, het geïnvesteerde kapitaal, de levensduur van het product, de betalingstermijn, het aantal CFA’s en meer.

Minten

Zodra de producteigenschappen en het te investeren bedrag aan Principal BEAN zijn gedefinieerd, kan de gebruiker op de MINT-knop drukken. Deze actie zorgt ervoor dat de verbonden crypto-portemonnee verschijnt, waardoor de gebruiker de transactie kan bevestigen. Na bevestiging wordt de CFA aangemaakt.

Pool

Bij het minten van een CFA wordt de geïnvesteerde BEAN geblokkeerd en worden alle voor betaling verschuldigde munten aangemaakt en in de pool geplaatst. Deze munten worden op het juiste moment vrijgegeven aan de CFA-houder. Deze methode zorgt ervoor dat elke CFA altijd het geplande bedrag aan BEAN kan betalen.

Totale aantal Beans

Het omvat alle BEAN’s in de pool, samen met alle BEAN’s die in het bezit zijn van gebruikers en die op de markt verkrijgbaar zijn. Het systeem houdt een volledige boekhouding bij van de gecreëerde munten en stelt de rentevoet in, waarbij deze met 0,1 wordt verlaagd elke keer dat een nieuwe mijlpaal in het totale bedrag van de BEAN wordt bereikt.

Winst opnemen

De kenmerken en evolutie van elk CFA-product kunnen worden gevisualiseerd in de financiële tuin van BloomBeans. Na verloop van tijd kunnen gebruikers winst nemen en/of doorgaan met het maken van winsten. Alle winsten worden uitbetaald in BEAN-valuta

Tokenomics

Het native token van het BloomBeans-systeem is BEAN en heeft een initiële supply van 1 miljoen tokens. BEAN heeft een maximum supply van 21 miljard tokens die middels een traag proces in een paar eeuwen uitgegeven zullen worden. De gebruikers minten namelijk financiële producten en worden hierbij uitbetaald in BEAN.

De eerste 1 miljoen BEAN-tokens zullen in december 2024 worden uitgegeven en zijn als volgt verdeeld:

  • 5% Takashi Nakamoto
  • 5% Gemeenschap ontwikkeling
  • 20% liquiditeit
  • 70% maximum airdrop. Over meerdere jaren zal bean worden beloond aan miljoenen DeFi gebruikers en Bean houders. De airdrop dient als marketing en token promotieties.

25% van de initiële supply (250.000 tokens) is reeds uitgebracht als het BLOOM-token. Dit token is uitgebracht als een promotie token. Het BLOOM token biedt mensen de kans om vroeg in dit unieke project te stappen voor een lagere prijs. Zodra BEAN eind dit jaar wordt uitgebracht zullen alle BLOOM-tokens via een 1:1 ratio worden omgezet naar BEAN.

Eenmaal uitgebracht, kunnen BEAN-tokens verdient worden via de airdrops. Dit kan namelijk door te staken op DeFi-protocollen zoals Aave, Curve DAO en Uniswap. Het aantal staking-dagen is hierbij de graadmeter van de hoeveelheid BEAN-tokens er worden ge-airdropt.

BloomBeans begint met een jaarlijkse interest van 20% die geleidelijk wordt afgebouwd naarmate er meer BEAN-tokens in circulatie zijn. Elke keer als er namelijk een mijlpaal wordt bereikt in het totaal aantal uitgegeven tokens, zal deze interest worden verlaagd met 0,1%. Hier is voor gekozen omdat dit verzekert dat er hogere adoptie zal zijn in de beginfases van het project. Naarmate het ecosysteem volwassener is in de midden- en eindfases kan het beter natuurlijke economische groei nabootsen. Dit zorgt er tevens ook voor dat het token een betere prijsstabiliteit kan handhaven.

Roadmap

Eerder in deze review zijn al enkele stappen van de roadmap behandeld, zoals het BLOOM-token en de uitgifte van BEAN-tokens in december 2024. In 2024 wordt ook het Financiele systeem gelanceerd met alle (CFA) Tegelijkertijd zal bloombeans op verschillende CEX gelanceerd worden. In 2025 wil BloomBeans zijn Crypto Financial Asset Marketplace (CFA) lanceren. Tegen die tijd kunnen CFA’s worden verhandeld op een peer-to-peer wijze.

In het jaar daarna wordt de CFA Loan Market verwacht waar gebruikers hefbomen kunnen toepassen bij de hierboven beschreven CFA-markt.

In 2027 zal er een migratie plaatsvinden van de Ethereum-blockchain naar de eigen financiële blockchain, waarbij BEAN het native betaalmiddel zal worden. Ook is het dan mogelijk om gebruik te maken van een aantal gedecentraliseerde applicaties (DApps) op de blockchain.

Conclusie

Bloombeans is het eerste holistische gedecentraliseerde systeem die crypto financiele producten aanbiedt. Het is een uniek systeem die kosten reduceert, door het wegnemen van tussenpersonen en structurele kosten en deze teruggeeft aan de gebruiker van Bloombeans. Bloombeans is een veelbelovend project dat zeker kan uitgroeien tot een belanrijke speler in de crypto wereld. De lancering op verschillend Dex in combinatie met de zeer grote airdrop zal een zeer groot publiek aantrekken. We volgen dit project en zijn zeer benieuwd hoe groot het zal worden.

Website: www.bloombeans.io
Twitter: https://x.com/Bloom_Beans
CoinMarketCap: https://coinmarketcap.com/currencies/bloombeans

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!