Durfkapitalist: Bedrijven vertragen crypto-investeringen om ‘subtiele reden’

Adam Cochran benadrukte dat cryptofinanciering is vertraagd omdat durfkapitalisten zich liever richten op “doorbraaktrends” dan op “moonshots”.

De cryptocurrency-industrie is zeldzaam, omdat de sterke rendementen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) het voor durfkapitalisten mogelijk maken om de risico’s in de vroege stadia, die ze in andere industrieën moeten nemen, te vermijden, volgens een durfkapitalist.

“VC’s hebben hun investeringen in crypto aanzienlijk vertraagd, en dat is om een subtiele reden,” schreef Adam Cochran, partner bij durfkapitaalbedrijf Cinneamhain Ventures, in een reeks X-berichten op 9 augustus.

Cochran legde uit dat de meeste durfkapitaal bedrijven beperkte partners (LP’s) hebben die voornamelijk geïnteresseerd zijn in het overtreffen van de rendementen van indexfondsen. Hij voegde eraan toe dat op de middellange termijn de risico-rendementsverhouding van het bezitten van Bitcoin en Ethereum “gemakkelijk” de indexfondsen zal verslaan.

In de afgelopen tien jaar heeft Bitcoin een gemiddeld jaarlijks rendement van 60% behaald, terwijl de S&P 500-index een gemiddeld rendement van 13,20% heeft behaald, volgens gegevens van Curve.eu.

Durfkapitaalbedrijven hebben tijd om risico’s in de crypto-industrie te vermijden

Dit stelt durfkapitalisten in staat om aan de zijlijn te blijven met Bitcoin en Ethereum, in plaats van zoveel vroege-stadium risico’s te nemen met Web3-startups als ze in andere industrieën doen, aldus Cochran.

“Normaal gesproken nemen meer VC’s vroege kansen in een industrie omdat de inactieve winst die BTC/ETH bieden, niet in die markten bestaat,” legde Cochran uit.

Hij wees erop dat tijdens de laatste cryptocyclus (2020 – 2024) durfkapitaalbedrijven “actief leken” door te investeren in applicaties die “al doorgebroken waren”, omdat ze hoopten “het veelvoud goed te maken in latere stadia met consumenten.”

“We hebben ook de laatste paar narratieve trends (NFT’s, AMM-forks, defi, L2’s) uitgeput en het is niet helemaal duidelijk wat het volgende is,” beweerde hij:

“Hoewel elk durfkapitaalbedrijf zichzelf presenteert als pro-innovatie en in de frontlinie met de bouwers, streven de meesten van hen eigenlijk geen moonshots na, ze gooien gewoon kapitaal in trends die doorbreken.”

De financiering van crypto-durfkapitaal heeft in 2024 in drie afzonderlijke maanden meer dan $1 miljard overschreden — maart ($1,09 miljard), april ($1,04 miljard) en juli ($1,01 miljard), volgens RootData.

In januari 2022 stroomde $4,6 miljard naar de crypto-industrie. Bron: RootData

Dit is een aanzienlijke toename vergeleken met het voorgaande jaar, toen dit niveau slechts één keer werd bereikt, in november 2023 ($1,29 miljard)

Het is echter nog steeds aanzienlijk lager dan twee jaar geleden, toen de eerste vier maanden van 2022 elke maand meer dan $4 miljard aan crypto-durfkapitaalfinanciering zagen.

“De meeste crypto VC’s zijn gewoon tech VC’s die zichzelf crypto VC’s noemen omdat ze op die manier meer geld kunnen ophalen. Maar ze begrijpen de nuances niet en voegen eerlijk gezegd niet genoeg waarde toe om vroeg in dingen te stappen,” beweerde Beanie op 9 augustus.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!