Dogecoin (DOGE) herstelt na dip: 68% van wallets in winst

Dogecoin (DOGE) heeft flinke volatiliteit meegemaakt, echter wist ’s werelds grootste memecoin te herstellen van de recente crash. Momenteel staat meer dan twee derde van de Dogecoin-wallets op winst, één analist denkt echter dat de munt wel eens een sterke stijging boven de $10 zou kunnen meemaken.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van DOGE rond de $0,10. De munt heeft zich iets hersteld na de daling op 5 augustus, toen de prijs zakte naar $0,08. Ondanks de recente daling laten gegevens van IntoTheBlock zien dat ongeveer 68% van de DOGE-wallets nog steeds winstgevend zijn. Dit hoge winstpercentage duidt op een positief marktsentiment en kan het vertrouwen van beleggers versterken, wat zou kunnen leiden tot meer koopactiviteit en verdere prijsstijgingen.

Hoewel de on-chain gegevens wijzen op een positieve prijsontwikkeling, blijft de activiteit op het Dogecoin-netwerk laag. Dit heeft echter geen invloed gehad op het gedrag van kopers en verkopers. Gemiddeld houden DOGE-beleggers hun munten 2,3 jaar vast, wat wijst op een sterke neiging om niet te verkopen. Daarnaast heeft 67% van de houders hun munten al langer dan een jaar in bezit.

De neiging om niet te verkopen blijkt ook uit gegevens van Santiment, waaruit blijkt dat grote walletbezitters het afgelopen jaar veel DOGE hebben verzameld. Het aantal DOGE-wallets met tussen de 10.000.000 en 100.000.000 tokens is sinds begin dit jaar met meer dan 12% gestegen.

Dogecoin (DOGE) analyse

Het hoge aantal winstgevende wallets, gecombineerd met de voortdurende accumulatie door ‘whales’, laat zien dat grote investeerders DOGE hebben opgekocht tegen lage prijzen. Deze trend suggereert dat DOGE mogelijk zijn bodem heeft bereikt, met de verwachting van verdere prijsstijgingen.

Zou DOGE naar $10 kunnen gaan?

DOGE laat veerkracht zien, en volgens analist Dima James Potts zou de grootste meme-munt wel eens op weg kunnen zijn naar $10.

De analist verklaarde op het mediaplaform X (voorheen Twitter) het volgende:

“10+ Dogecoin?! Wanneer begint de Dogecoin bull run? Historische grafiekanalyse suggereert dat een aanzienlijke prijsstijging zou kunnen beginnen zodra de rode en groene lijnen elkaar kruisen,”

De DOGE-prijs heeft een stijgend kanaal gevormd, weergegeven door twee parallelle witte lijnen. Dit wijst op een langetermijn opwaartse trend voor Dogecoin. Ook is er een bullish voortzettingspatroon zichtbaar, waarbij de prijs zich in een consolidatiefase bevindt, gevolgd door een mogelijke uitbraak.

Volgens deze analyse heeft Dogecoin elke keer dat het de onderste steunlijn raakte, aanzienlijke bullish bewegingen gemaakt. Als dit patroon zich voortzet, zou DOGE op het punt kunnen staan voor een grote uitbraak richting hogere prijzen binnen het stijgende kanaal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!