Peter Brandt voorspelt potentiële Bitcoin-breakout na vergelijkbaar patroon als in 2017

De ervaren handelaar Peter Brandt denkt dat Bitcoin (BTC) mogelijk klaar is voor een grote doorbraak na de scherpe daling op maandag. Brandt liet aan zijn 732.800 volgers op het sociale mediaplatform X weten dat Bitcoin mogelijk een patroon herhaalt van twee cycli geleden, nadat de koers in het $49.000-bereik terechtkwam.

Peter Brandt / X

“Houd er rekening mee dat de daling van BTC sinds de halvering nu vergelijkbaar is met die van de bullmarktcyclus van 2015-2017.”

Op basis van Brandt’s grafiek zakte Bitcoin maandag naar $49.000, wat een daling van 26% betekende vanaf de wekelijkse slotkoers van dit jaar na de halvering, toen de beloningen voor miners werden gehalveerd. Bitcoin kende een vergelijkbare daling in de cyclus van 2015-2017, voordat het een opwaartse beweging begon en nieuwe recordhoogtes bereikte.

Peter Brandt / X

Volgens Brandt’s grafiek die het prijsverloop van Bitcoin in 2024 weergeeft met termen als bump, hump, slump en dump, denkt hij dat de recente daling van Bitcoin mogelijk de weg heeft vrijgemaakt voor een stijging naar meer dan $90.000.

“Het is belangrijk om altijd rekening te houden met mogelijkheden, niet met waarschijnlijkheden, en nooit met zekerheden.”

Brandt suggereert ook dat het nu misschien de juiste tijd is om zijn “laser eyes” meme terug te brengen, een trend die in 2022 populair werd om optimisme over Bitcoin uit te drukken.

“Is het al tijd? Die vraag komt bij me op.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $56.095, een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!