Nasdaq wil opties op Ethereum ETF’s aan gaan bieden, volgens recente indiening

Op 6 augustus heeft Nasdaq een verzoek ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om toestemming te vragen om de handel in opties op Ethereum ETF’s toe te staan. De voorgestelde regelwijziging door Nasdaq zou specifiek van toepassing zijn op Blackrock’s iShares Ethereum Trust (ETHA), de enige Ethereum ETF genoteerd op de elektronische beurs van Nasdaq, zoals beschreven in de recente aanvraag.

Opties worden op grote schaal gebruikt door hedgefondsen en financiële planners om zich te beschermen tegen plotselinge marktschommelingen, zoals de daling van 28% in de spotprijs van Ether op 5 augustus. Opties dienen ook als basis voor complexere strategieën, zoals de ‘covered strangle’ die wordt gepromoot. door 10x Research, een investeringsonderzoeksbureau.

Deze recente aanvraag vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van de bredere acceptatie van cryptocurrencies, in specifiek Ethereum (ETH), die in juli zijn eerste Amerikaanse spot ETF-producten zag debuteren. ‘S Werelds grootste altcoin wist al snel een netto-instroom van ongeveer $1,5 miljard aan te trekken, wat wijst op een grote interesse vanuit institutionele beleggers.

Daarnaast beheren spot Bitcoin ETF’s, die in januari werden geïntroduceerd, momenteel ongeveer $50 miljard BTC. Op 5 augustus maakte het op drie na grootste hedgefonds van Europa tevens bekend dat het bijna $500 miljoen had geïnvesteerd in BTC ETF’s, na andere bedrijven zoals Millennium Management, die eerder dit jaar ongeveer $2 miljard in Bitcoin-fondsen investeerden.

Door deze positieve ontwikkelingen rondom BTC, hadden verschillende optiebeurzen, waaronder Nasdaq ISE, in juli al besloten om opties op spot Bitcoin ETF’s aan te bieden. De Amerikaanse toezichthouder gaf echter aan dat het extra tijd nodig had om een ​​beslissing te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!