Solana retest $140 en stijgt met bijna 20% vandaag

Solana (SOL) is met 25% gestegen vanaf het recente dieptepunt van vier maanden van $110, dankzij een indrukwekkend herstel. Echter, de marktanalyse toont gemengde signalen terwijl bulls proberen het herstel voort te zetten.

Tijdens de laatste grote terugval op de markt, waarbij Bitcoin voor het eerst in bijna zes maanden onder de $50.000 daalde, onderging Solana een turbulente periode met een daling van 40% in de afgelopen acht dagen. De laatste keer dat Solana een vergelijkbare reeks dagelijkse verliezen ervoer, was in maart 2023, wat leidde tot een daling naar $16. Na de recente terugval tonen de laatste marktactiviteiten aan dat Solana bezig is met een herstel.

De dagelijkse grafiek toont dat Solana eerder vanmorgen de $140 opnieuw heeft bereikt en daarna steeg naar $144. Dit herstel wijst op een sterk bullish sentiment, maar heeft te maken gehad met lichte correcties. Solana is de afgelopen 24 uur met 7% gestegen en handelt momenteel op $140.

Marktanalist Kaleo bevestigde Solana’s kracht ten opzichte van Bitcoin, ondanks dat de oudste crypto het recente herstel leidde. De SOL/BTC-ratio laat zien dat Solana beter presteert dan Bitcoin in de huidige herstelperiode. Kaleo merkte op dat Solana’s kracht ten opzichte van Bitcoin indrukwekkend is, met de SOL/BTC-ratio op weg naar nieuwe hoogten. Hij stelt dat een ratio van 0,01 een sterk doel is.

Kaleo / X

Daarnaast toont de dagelijkse Accumulatie/Distributie-metriek op de dagelijkse SOL-grafiek een stijgende trend. Dit geeft aan dat meer investeerders Solana aan het accumuleren zijn, wat een positief teken is voor mogelijk opwaarts momentum. De metriek staat momenteel op 297,43 miljoen SOL.

Tegelijkertijd geeft de Directional Movement Index (DMI) een gemengd beeld. De positieve directionele indicator (+DI) is gedaald naar 15,08, wat wijst op een afname van de koopdruk. Daarentegen is de negatieve directionele indicator (-DI) gestegen naar 35,83, wat bevestigt dat de bears de verkoopdruk hebben gehandhaafd.

Opmerkelijk is dat de Average Directional Index (ADX), die de sterkte van de trend meet, op 28 staat. Een hoge ADX boven de 25 duidt op een sterke trend, wat betekent dat de bearish druk nog steeds sterker is dan de recente bullish momentum.

Trader JohnnyB denkt dat de neerwaartse trend van Solana mogelijk nog niet voorbij is. Hij voorziet nog een daling voordat er volledig herstel is. Hij beschouwt deze mogelijke daling als een “generational buy opportunity,” wat betekent dat de komende dip een gunstig instappunt kan zijn voor langetermijnbeleggers.

Johnny B / X

Vooruitkijkend bevestigt Solana’s huidige positie dat zijn korte termijn toekomst voorzichtig optimistisch mag worden benaderd. De accumulatiefase die door de A/D-metriek wordt aangegeven, suggereert dat investeerders vertrouwen hebben in Solana’s herstel. Echter, de posities van de DMI-indicatoren laten zien dat de bullish momentum de verkoopdruk nog niet heeft overwonnen.

Solana heeft al het niveau van $132,68 herwonnen, waarmee het van weerstand naar ondersteuning is omgezet. Als het bullish momentum aan kracht wint, zouden de bulls een herstel kunnen maken richting de 20-daagse SMA op $167,07. Als het bullish momentum echter verzwakt, kan de $132-ondersteuning opnieuw worden getest. Als deze breekt, kan de ondersteuning op $124,85 in beeld komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!