Hackers kopen Ethereum-dip met gestolen fondsen

Cryptocurrency-hackers zagen de voortdurende marktcrash als een kans om zwaar afgeprijsde Ether (ETH) te kopen met eerder gestolen fondsen. Op 5 augustus werd er 16.892 ETH aangeschaft met gestolen cryptocurrency-fondsen die verbonden zijn aan een hack op de crypto-bridge Nomad in augustus 2022. Dit gebeurde op een moment dat Ether meer dan 20% van zijn waarde verloor, van ongeveer $2.760 naar $2.172, binnen minder dan 12 uur, volgens gegevens van TradingView.

Blockchain-analysebedrijf Lookonchain rapporteerde dat de hacker van de Nomad-bridge 39,75 miljoen DAI van gestolen tokens gebruikte om 16.892 ETH te kopen. Kort na deze aankoop begon de hacker de gestolen fondsen over te dragen naar de crypto-mixer Tornado Cash. Crypto-hackers gebruiken vaak mixdiensten zoals Tornado Cash om de traceerbaarheid op de blockchain te voorkomen en hebben meestal niet de intentie om de gestolen fondsen terug te geven.

Naast de bevindingen van Lookonchain merkte blockchain-onderzoeksbedrijf PeckShield op dat de Nomad-hacker tegelijkertijd 17,75 ETH naar een tussenliggend Ethereum-adres stuurde. Op het moment van schrijven heeft de hacker ongeveer 2.400 ETH (ter waarde van $7 miljoen) overgedragen naar Tornado Cash.

Daarnaast zijn gestolen fondsen die verband houden met de Pancake Bunny-hack van drie jaar geleden ook in beweging te midden van de huidige marktonzekerheid. De hacker probeerde te profiteren van de lagere crypto-prijzen door hun gestolen DAI-tokens om te zetten in ETH. Echter, volgens blockchain-onderzoeker Officer CIA werd 3,6 miljoen DAI “per ongeluk” naar een DAI-stablecoin-adres gestuurd.

Pancake Bunny is een gedecentraliseerd financieel protocol op de BNB Smart Chain dat in 2021 slachtoffer werd van een flash loan-aanval. Het is belangrijk om te weten dat het sturen van crypto-tokens naar niet-ondersteunde wallets kan leiden tot onherstelbaar verlies van fondsen. Onlangs, op 8 juli, heeft de Pancake Bunny-hacker $2,9 miljoen aan Ether via Tornado Cash weggeleid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!