Canza Finance en stablecoin-uitgever bieden Afrika financiële oplossingen

Canza Finance is een samenwerking aangegaan met stablecoin-uitgever WSPN om veilige en efficiënte financiële oplossingen te bieden aan gebruikers in Afrika en andere opkomende markten. Met de integratie van WUSD in het ecosysteem van Canza Finance kunnen Afrikaanse gebruikers soepel fiatvaluta’s omzetten in de WUSD-stablecoin.

Bevordering van RWA- en DeFi-adoptie

Het op Afrika gerichte fintech-bedrijf Canza Finance is een samenwerking aangegaan met stablecoin-uitgever WSPN om de adoptie van real-world assets (RWA) en gedecentraliseerde financiën (DeFi) te bevorderen. De samenwerking is gericht op het bieden van toegankelijke, veilige en efficiënte financiële oplossingen aan gebruikers in Afrika en andere opkomende markten.

De samenwerking zal gebruik maken van WSPN’s WUSD stablecoin, die volledig wordt gedekt en 1-op-1 is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. In een verklaring over hoe gebruikers in Afrika zullen profiteren van de regeling, zei het bedrijf:

“Met de integratie van WUSD in het ecosysteem van Canza Finance, zullen gebruikers in Afrikaanse en opkomende markten genieten van de soepele conversie van Afrikaanse fiat naar WUSD, waarbij ze een stabiele en betrouwbare digitale valuta gebruiken voor verschillende financiële transacties, waaronder overmakingen, betalingen en sparen.”

Om deze regeling mogelijk te maken, heeft Canza Finance de “eerste” schaalbare on-chain aanpassing gecreëerd. Deze aanpassing, die gebruik maakt van de officiële wisselkoersen van centrale banken, stelt gebruikers in staat om in lokale valuta’s te transacteren op de blockchain zonder zich zorgen te maken over wisselkoersschommelingen.

Het fintech-bedrijf zal ook RWA’s aggregeren op een nieuwe marktplaats, wat investeerders een efficiëntere ervaring biedt en RWA-aanbieders een groter bereik. Over het algemeen wordt gezegd dat de samenwerking tussen Canza Finance en WSPN een belangrijke stap is in het overbruggen van de financiële uitsluitingskloof en het bevorderen van financiële vrijheid in onderbediende markten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!