Amerika maakt vorderingen met nieuwe Bitcoin Reserve-wet: Doorverwezen naar bankcommissie

De Amerikaanse Bitcoin Reserve-wet maakt aanzienlijke vorderingen volgens de laatste update van de sponsor, senator Cynthia Lummis. Volgens de pro-crypto senator is de wet nu voor beraadslaging verwezen naar de Senaatscommissie voor Banken.

Bitcoin reserve-wet: een stille spelwisselaar

De Bitcoin Reserve-wet werd populair toen CryptoBenelux eerder meldde dat senator Lummis deze officieel voorgesteld had. Met groeiende steun vanuit verschillende partijen maakt de stap naar de Senaatscommissie voor Banken de wet waarschijnlijker dan ooit.

Nog geen 48 uur nadat Lummis de wet publiceerde, heeft deze aanzienlijke steun gekregen. Volgens Dennis Porter, CEO en oprichter van het Satoshi Act Fund, hebben Amerikaanse senatoren in totaal 2.200 brieven ontvangen waarin ze worden verzocht de Bitcoin Reserve-wet te steunen.

Van de 2.200 afzenders van deze brieven zijn er 1.333 van de Democratische Partij, 850 zijn leden van de Republikeinse Partij en 41 zijn Onafhankelijken. Deze blik suggereert dat het plan om zich tot Bitcoin (BTC) te wenden om de Amerikaanse economie te redden, een verwelkomd idee is.

Significant is dat deze steun is gebaseerd op de capaciteit van Bitcoin om in een paar jaar veel waarde te vergaren. Er wordt gespeculeerd dat het in een paar jaar miljoenen dollars per munt zou bereiken.

Bitcoin in de schijnwerpers bij de Amerikaanse verkiezingen

De Verenigde Staten staan op een belangrijk keerpunt waar de meeste politici, waaronder Donald Trump en Kamala Harris, het goed willen doen met de activa. De behoefte om belangrijke punten te scoren bij de crypto-gemeenschap zou deze wet in de wet kunnen duwen. Als deze wordt ondertekend, zal de wet de regering dwingen een BTC-voorraad op te bouwen.

Hier is de achtergrond van wat de wet inhoudt. Senator Lummis uit Wyoming stelde voor dat de Amerikaanse regering fondsen investeert in het verwerven van Bitcoin. Ze gelooft dat deze strategie zal helpen de plaats van de dollar als wereldvaluta te beschermen. Senator Lummis merkte op dat de opname van deze cryptocurrency als financieel actief de Amerikaanse economische conditie zou versterken.

Gezien de richting die de presidentsverkiezingen van 2024 nemen, heeft de Strategische Bitcoin Reserve-wet van senator Lummis mogelijk nog een paar maanden voordat deze wordt aangenomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!