Peter Brandt: Top-10 altcoin flitst belangrijk bearish signaal

Ervaren handelaar Peter Brandt denkt dat een top-10 altcoin een massief bearish signaal afgeeft tegen Bitcoin (BTC).

Brandt vertelt zijn 732.800 volgers op het sociale mediaplatform X dat het betalingsnetwerk XRP een head-and-shoulders patroon (H&S) zou kunnen vormen tegen Bitcoin (XRP/BTC) op de wekelijkse grafiek.

Een head-and-shoulders patroon wordt doorgaans beschouwd als een bearish omkeerpatroon in technische analyse.

Brandt voorspelt een ineenstorting voor XRP/BTC als het paar onder zijn multi-cycle steun bij ongeveer 0.000008 BTC komt:

“Dit grafiekpatroon is een complex H&S van meerdere jaren. Als deze grafiek de onderste steunlijn doorbreekt, zullen alle X-accounts met XRP initialen langzaam verdwijnen om nooit meer terug te keren.”

Bron: Peter Brandt/X

XRP/BTC handelt op 0.00000916 BTC ($0.56) op het moment van schrijven.

Vervolgens benadrukt de ervaren handelaar dat Bitcoin opeenvolgende patronen vertoont die zwakte voor de crypto-koning suggereren:

“De reeks lagere toppen en lagere bodems gaat door voor BTC.”

Bron: Peter Brandt/X

Hij kijkt ook naar de prestaties van Bitcoin ten opzichte van goud: de BTC/goud verhouding.

Hij suggereert dat de huidige BTC/goud verhouding van 26 zou kunnen dalen tot 16 en dat het langetermijn bullish vooruitzicht voor Bitcoin ten opzichte van het edelmetaal intact zou kunnen blijven:

“De ‘store-of-value’ strijd is historisch. De BTC/goud grafiek is een schoolvoorbeeld van klassieke grafiekprincipes. Flexibiliteit van interpretatie is belangrijker dan dogmatisme. Momenteel op 26, zou BTC (zou kunnen, niet zal) significant kunnen dalen ten opzichte van goud tot 16 zonder het langetermijn bull-geval voor Bitcoin versus goud te veranderen.

De langstetermijn grafiek geeft aan dat BTC zou kunnen (niet zal) stijgen tot 150-plus. Ik geloof in het bezitten van zowel goud als Bitcoin. Dogmatisch zijn over een van beide is gelijk aan dwaas goud.”

Bron: Peter Brandt/X

Bitcoin handelt op $61.970 op het moment van schrijven, meer dan 5% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!