Ethereum-oprichter stelt zich voor als “een Dogecoin-houder”

De wereldwijde Ethereum-gemeenschap kwam van 24 tot 30 juli bijeen in Tokio, Japan voor de Ethereum Development Conference (EDCON) van dit jaar. De conferentie bevatte met name keynotes van de oprichters van Ethereum, Joseph Lubin en Vitalik Buterin. De laatstgenoemde had zelfs een opvallende bekentenis. Hij stelde zich namelijk voor als een Dogecoin (DOGE) -houder.

In een interessante gang van zaken verscheen Vitalik Buterin, die op 30 juli zou spreken, op het podium met een wit paardenhoofdmasker met zwarte details, gekleed in een donker kimono-kledingstuk, gekenmerkt door zijn losse pasvorm en wijde mouwen.

Hoewel Buterin zichtbaar herkenbaar was, speelde het publiek mee met de verborgen identiteitsshow en vroeg hem prompt: ‘wie ben jij?’ In reactie daarop verklaarde Buterin dat hij een Dogecoin-houder was.

Een daaropvolgend onderzoek naar zijn identiteit leidde er vervolgens toe dat hij zijn masker afzette. De openingstheaters werden al snel overschaduwd door Buterins toespraak tijdens het evenement, waarin hij het toekomstige traject van Ethereum voor de komende tien jaar besprak.

Wat echter de aandacht van sommige aanwezigen trok, was dat Buterin ervoor koos zichzelf voor te stellen als een Dogecoin-hodler. Hoewel dit voor sommige voorstanders in het begin misschien verrassend kan zijn, staat Buterin bekend om zijn affiniteit met de originele meme-munt.

Vitalik Buterin’s eerdere uitspraken omtrent Dogecoin

In een gesprek met podcastpresentator Lex Friedman in juni 2021 onthulde Buterin dat Dogecoin een van de eerste leuke munten was waarvoor hij interesse ontwikkelde. Hij gaf aan dat hij in 2016 $25.000 in Dogecoin geïnvesteerd had, drie jaar na de lancering van de memecoin. Volgens hem was de investering van $25.000 in juni 2021 omhooggeschoten naar $4,3 miljoen.

Buterin merkte vervolgens op dat hij het geld aan een goed zou gaan geven. Ondanks dat hij het gebrek aan fundamenten achter zijn Dogecoin-investering benadrukte, erkende hij dat dit een van zijn beste investeringskeuzes was.

In mei 2022 speculeerde David Gokhshtein, een voormalige congreskandidaat in de VS, een op handen zijnde samenwerking tussen Buterin en Dogecoin nadat de oprichter van Ethereum naar verluidt $ 1 miljoen aan Ethereum had gedoneerd aan de Dogecoin Foundation.

In november van hetzelfde jaar schonk Buterin nog eens 20 miljoen DOGE aan de Dogecoin Foundation. Interessant genoeg was Buterin in augustus 2021 toegetreden tot de adviesraad van de Dogecoin Foundation. Ook besprak Buterin in een interview in januari 2022 de mogelijkheid om Dogecoin te helpen overstappen naar Proof-of-Stake.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!