Nieuw wetsontwerp VS stelt Bitcoin als reservevaluta voor

Een nieuw wetsontwerp in de Verenigde Staten, ingediend onder de werktitel “Bitcoin Act of 2024”, stelt voor om een ​​wet op te richten om Bitcoin (BTC) als reserve aan te houden. Dit zal, volgens het ontwerp, gedeeltelijk worden gefinancierd door een herwaardering van het goud van de Federal Reserve.

Volgens het wetsvoorstel zal de minister van Financiën verantwoordelijk zijn voor het creëren van een gedecentraliseerd netwerk van veilige Bitcoin-opslagfaciliteiten in de Verenigde Staten. Deze faciliteiten zullen strategisch gelegen zijn op basis van een uitgebreide risicobeoordeling die prioriteit geeft aan geografische diversiteit, veiligheid en toegankelijkheid.

Het wetsvoorstel schetst een “Bitcoin Purchase Program” dat tot doel heeft om over een periode van vijf jaar tot 200.000 BTC per jaar te leveren, waardoor in totaal 1 miljoen BTC wordt bereikt. De gekochte Bitcoin wordt minimaal 20 jaar bewaard en kan alleen worden verkocht om federale schulden te betalen. Na deze periode kan binnen een periode van twee jaar niet meer dan 10% van de activa worden verkocht, aldus de indiening.

Om het initiatief te financieren, roept het plan op om tussen de begrotingsjaren 2025 en 2029 $6 miljard uit de nettowinsten die de FED aan de schatkist heeft overgemaakt, toe te wijzen. Het wetsvoorstel stelt ook voor om het overschot aan discretionaire fondsen van de Fed-banken terug te brengen tot $2,4 miljard, van het huidige niveau van 6,825 miljard dollar, zoals voorzien in de Federal Reserve Act.

Het wetsvoorstel vereist ook dat de FED-banken alle goudcertificaten die zij bezitten binnen zes maanden na de inwerkingtreding van de wet aan de minister van Financiën inleveren. Binnen de komende 90 dagen zal de minister van Financiën nieuwe goudcertificaten uitgeven aan de Fed-banken die de eerlijke marktwaarde van goud weerspiegelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!