USDT dominantie stijgt, maar is een omkering nabij? Gaat BTC weer stijgen?

USDT Dominance (USDT.D) is een maatstaf die het marktaandeel van Tether (USDT) in de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies meet. Het geeft aan hoeveel van de totale marktwaarde wordt vastgehouden in USDT, een stabiele munt die vaak wordt gebruikt als veilige haven tijdens periodes van marktvolatiliteit. Wanneer USDT.D stijgt, betekent dit dat beleggers hun activa omzetten in USDT, wat vaak samenvalt met dalende prijzen van andere cryptocurrencies, inclusief Bitcoin (BTC). Omgekeerd, wanneer USDT.D daalt, vloeit er meer kapitaal terug in cryptocurrencies, wat vaak resulteert in stijgende prijzen.

(Oranje lijn = Bitcoin omgekeerd)

Bearflag op de daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek van USDT.D zien we momenteel de vorming van een bearflag. Een bearflag is een voortzettingspatroon dat vaak optreedt na een sterke neerwaartse beweging. Het patroon bestaat uit een korte periode van consolidatie in een opwaartse richting, gevolgd door een verdere daling zodra het patroon wordt afgerond. De psychologie hierachter is dat na een aanzienlijke prijsdaling beleggers tijdelijk winst nemen, wat de prijs enigszins doet herstellen, voordat de verkoopdruk weer toeslaat en de prijs verder daalt.

Psychologie achter de bearflag

De bearflag reflecteert een periode van consolidatie waarin de markt even pauzeert na een sterke neerwaartse beweging. Beleggers gebruiken deze periode om hun posities te evalueren. De stijgende prijs binnen de bearflag trekt nieuwe verkopers aan, wat uiteindelijk leidt tot een verdere neerwaartse beweging zodra de prijs door de onderste steunlijn van de vlag breekt. Deze beweging kan worden versneld door stop-loss orders die onder de steunlijn liggen en in een kettingreactie geactiveerd worden.

Speculatie en potentiële uitkomst

Als de bearflag op de USDT.D-grafiek naar beneden uitbreekt, kan dit een indicatie zijn dat beleggers weer vertrouwen krijgen in de markt en hun kapitaal uit USDT en terug in cryptocurrencies zoals Bitcoin verplaatsen. Dit zou kunnen resulteren in een opwaartse beweging voor Bitcoin.

Historisch gezien heeft een dalende USDT.D vaak samengevallen met stijgende Bitcoin-prijzen. Als de huidige bearflag op de USDT.D grafiek inderdaad naar beneden uitbreekt, zou dit een bullish signaal kunnen zijn voor Bitcoin, wat kan leiden tot een aanzienlijke prijsstijging.

Conclusie

Het observeren van USDT.D kan waardevol zijn bij het voorspellen van de bewegingen van Bitcoin en de bredere cryptocurrency-markt. De huidige bearflag op de USDT.D daggrafiek suggereert dat een neerwaartse doorbraak nabij is, wat potentieel een bullish signaal voor Bitcoin kan zijn. Als deze bearflag naar beneden uitbreekt, kunnen we mogelijk een uitbraak van Bitcoin naar boven zien. Dit zou de start kunnen zijn van een nieuwe bullish fase in de markt, mits andere marktomstandigheden ook gunstig blijven.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!