BlackRock heeft nog geen interesse in Solana ETF

Samara Cohen, Chief Information Officer van BlackRock, vertelde Bloomberg onlangs dat de financiële gigant nog geen plannen heeft om in de nabije toekomst een Solana Exchange Traded Fund (ETF) te lanceren. Zo beantwoordde ze de vraag over de mogelijke plannen om altcoin ETF’s te lanceren als volgt:

“Dus we kijken echt naar de belegbaarheid om te zien wat aan de criteria voldoet, en voldoet aan de eisen die in een ETF moet worden geleverd. En voor ons op dit moment, zowel op het gebied van investeringsmogelijkheden als op het gebied van wat we van onze klanten horen, weet je “Bitcoin en Ether voldoen zeker aan die eisen.”

De CIO van BlackRock zei dat het “een tijdje zou duren” voordat investeerders iets anders van de financiële gigant zouden kunnen zien.

Andere spelers, zoals de in New York gevestigde financiële gigant VanEck en het crypto-native bedrijf 21Shares, zijn echter wel geïnteresseerd om een spot Solana ETF te lanceren. Beide bedrijven hebben onlangs aanvragen ingediend om dergelijke producten te lanceren.

De kans dat deze producten goedgekeurd zullen worden is echter klein volgens verschillende experts. Ze denken dat het nog wel een aantal jaar zal gaan duren, voordat een Solana ETF gelanceerd kan en mag worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!