Apple lanceert eerste versie van Apple Intelligence

Op maandag werd echter de eerste versie van Apple Intelligence beschikbaar gesteld door de iPhone-fabrikant. Deze verzameling AI-functies, waaronder een verbeterde versie van Siri.

AI-functies alleen beschikbaar voor ontwikkelaars

Volgens CNBC werd Apple Intelligence gelanceerd in de ontwikkelaarsbèta van iOS18.1 en is het uitsluitend beschikbaar voor geregistreerde Apple-ontwikkelaars voor $99 per jaar.

Apple Intelligence omvat een reeks AI-tools die Siri verbeteren en taken kunnen uitvoeren zoals het genereren van e-mails en afbeeldingen, het samenvatten van webpagina’s en spraaknotities, schrijfhulpen en verbeterde meldingen.

Deze nieuwe functies zijn ook beschikbaar in vergelijkbare updates voor iPad en Mac. De verbeteringen aan Siri stellen de assistent in staat om commando’s te begrijpen, zelfs als de spreker haperend spreekt.

Met de nieuwste updates kan Siri nu ook enkele vragen over Apple-producten oplossen.

Om toegang te krijgen tot deze functies, moeten gebruikers zich inschrijven voor een wachtlijst om de nieuwe software te kunnen gebruiken.

Uitstel van sommige functies

Volgens CNBC is de AI-tool een cruciaal onderdeel van de ambitieuze AI-plannen van het bedrijf. Het bedrijf introduceert een reeks nieuwe functies om de gebruikerservaring te verbeteren en de concurrentie voor te blijven.

Investeerders zijn optimistisch dat de integratie van AI met Apple’s besturingssystemen zal leiden tot een toename van upgrades van Apple-apparaten in de komende jaren. Dit lijkt waarschijnlijk, aangezien het AI-systeem alleen compatibel is met de iPhone 15 Pro Max en nieuwer. Bank of America-analist Wamsi Mohan verklaarde:

“We verwachten dat deze iPhone-cyclus langer sterk zal blijven naarmate AI [software en mogelijk hardware] verbetert in de iPhone van 2025.”

De lancering van Apple Intelligence vond plaats een dag nadat Apple naar verluidt de uitrol van zijn AI-functies, aangekondigd op de Worldwide Developers Conference vorige maand, had uitgesteld om meer tijd te hebben voor het oplossen van bugs, aldus een rapport van Bloomberg.

Het rapport vermeldde dat Apple zich zorgen maakte over de stabiliteit van de AI-functies en de noodzaak om een soepele release voor consumenten te garanderen.

Hoewel Apple Intelligence nu beschikbaar is, ontbreken er nog enkele functies in de AI-preview. Apple heeft echter beloofd deze in de loop van het komende jaar uit te rollen.

Deze toekomstige functies omvatten het genereren van emoji’s en afbeeldingen, geautomatiseerde fotobewerking, integratie met OpenAI’s ChatGPT en andere Siri-updates zoals het gebruik van persoonlijke informatie van gebruikers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!