Bitcoin koers op rand van doorbraak? Belangrijke levels binnen handbereik!

De Bitcoin koers heeft in de afgelopen twee weken een imposante stijging laten zien, waarbij de koningsmunt gestegen is van $60K naar $67K en nadert cruciale weerstandsniveaus. Deze snelle prijsstijging heeft de aandacht van beleggers getrokken, maar de vraag blijft of deze trend zich zal voortzetten.

Belang van weerstandsniveaus

Het breken van weerstandsniveaus is essentieel voor het versterken van het marktsentiment en het aantrekken van meer kopers. Wanneer Bitcoin een belangrijk weerstandsniveau doorbreekt, bevestigt dit de bullish trend en kan dit leiden tot verdere prijsstijgingen. Een sluiting boven $67.8K zou een positief signaal zijn dat de weg vrijmaakt voor hogere prijzen.

Sluiting van de 2W candle

Vannacht sluit de 2W candle, en als deze boven $67.8K sluit, hebben de bulls een belangrijk level gewonnen. Dit zou een sterke indicatie zijn dat de markt bullish blijft en dat er ruimte is voor verdere prijsstijgingen. Het breken van dit niveau zou het vertrouwen in de markt vergroten en meer investeerders kunnen aantrekken.

Bullish engulfing candle op de 3W-grafiek

De 3W-grafiek laat een bullish engulfing candle zien, wat een sterk bullish signaal is. Een bullish engulfing candle ontstaat wanneer een grote groene candle de voorgaande rode candle volledig overschaduwt. Dit patroon wijst vaak op een trendomkeer naar boven, wat betekent dat we in de nabije toekomst mogelijk hogere prijzen zullen zien. Historisch gezien hebben bullish engulfing candles geleid tot verdere prijsstijgingen in de daaropvolgende weken.

De grote taak: Diagonale weerstand breken

Als we deze belangrijke niveaus boven kunnen sluiten, komt de grote taak: de diagonale weerstand breken. Tot nu toe hebben we vier keer weerstand gevonden bij deze lijn en harde rejections gezien. Het is cruciaal voor de bulls om boven deze diagonale weerstand te sluiten. Slagen we hier niet in, dan is de kans groot dat we opnieuw een harde rejection zien, wat zou kunnen leiden tot een verdere neerwaartse beweging. Het doorbreken van deze lijn zou echter een sterk bullish signaal zijn en de weg vrijmaken voor hogere prijzen.

Vooruitzichten

Als de weerstand wordt doorbroken, kunnen we een verdere rally verwachten richting nieuwe hoogtes. Het doorbreken van de $67.8K weerstand zou de deur openen voor Bitcoin om mogelijk de $70K en zelfs hogere niveaus te bereiken. Echter, als Bitcoin er niet in slaagt om dit niveau te breken, kunnen we een tijdelijke correctie zien voordat een nieuwe poging wordt gedaan om hogere niveaus te bereiken.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!