Vier indicatoren wijzen op Bitcoin koersstijging

De Bitcoin prijs blijft dalen door de paniek onder investeerders, ondanks het positieve nieuws. Toch blijft de koers boven de $60.000, een bedrag dat vorig jaar nog een verre wens leek. Tegenwoordig hopen beleggers op een koers boven de zes cijfers voor BTC. Vier grafieken suggereren dan ook dat de bullish cyclus van Bitcoin nog niet voorbij is.

Gaat Bitcoin nog stijgen?

Terwijl de Amerikaanse aandelenmarkten $1,1 biljoen aan waarde verloren, krijgen Mt. Gox-crediteuren miljarden dollars in BTC, en een Reuters-peiling geeft Harris de leiding boven Trump. Investeerders worden tevens nog steeds beïnvloed door de paniek die in Duitsland begon, wat hun angst begrijpelijk maakt. Desondanks betekent een tijdelijke daling niet per se dat de Bitcoin koers voortdurend zal blijven zakken. Er zijn ten minste vier redenen waarom dit niet het geval hoeft te zijn. Laten we de grafieken nader bekijken.

MVRV

De MVRV-indicator (oranje) ligt momenteel boven het 365-daagse voortschrijdende gemiddelde (blauw). Dit suggereert dat de opwaartse trend in de BTC-prijs waarschijnlijk zal voortduren. Mocht de indicator onder het 365-daagse gemiddelde dalen, dan kunnen de grote verkopen beginnen. Glassnode-analist James merkte op:

“Begin juli zakte de MVRV-ratio naar het 365-daagse voortschrijdende gemiddelde en vond steun op dit niveau. Zulke correcties vinden vaak plaats bij prijsdalen, en de opwaartse trend lijkt in 2024 intact te blijven.”

Bitcoin BTC MVRV

Spot Bitcoin ETF’s

Sinds de handel op 11 januari is begonnen, hebben ETFs aanzienlijke belangstelling gezien. Crypto- en financiële expert SoSo Value merkt op dat de cumulatieve netto-instroom sinds 11 januari $17,50 miljard bedraagt. Bovendien blijven de volumes sterk, en onze spot ETH ETFs zijn ook begonnen met handelen op beurzen.

Spot ETF Flows BTC

Halvering

Sinds de laatste halvering van de block reward zijn er geen bijzondere afwijkingen waargenomen. Integendeel, de prestaties zijn positief geweest. Historische gegevens wijzen erop dat de echte piek meestal binnen 12 maanden na de halvering wordt bereikt. Tot nu toe hebben we echter het hoogste punt (ATH) nog niet eens getest.

Bij eerdere halveringen zag je de volgende resultaten:

Eerste halvering: 1000% stijging in 12 maanden

Tweede halvering: 200% stijging

Derde halvering: 600% stijging

Halvering Bitcoin BTC

Na de vierde halvering van de block reward blijft de BTC-prijs zijwaarts bewegen. Aangezien er nog veel tijd rest voordat de periode van 12 maanden voorbij is, is het mogelijk dat we in de komende 9 maanden hogere pieken zullen zien.

Historische prijsbewegingen

Kijkend naar eerdere trends, zoals de maandelijkse prestaties, lijkt het onwaarschijnlijk dat Bitcoin in 2024 slecht zal presteren. Daarnaast zien we doorgaans de grootste stijgingen van BTC in het laatste kwartaal, met een gemiddelde groei van 93%.

Halvering Bitcoin

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!