Solana kijkt naar stijging van 868% naar $1.630, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Ali Martinez gelooft dat Solana (SOL) op de rand staat van een stijging van 868% naar $1.630, na een doorbraak uit zijn bull pennant-patroon.

Voor niet-ingewijden vormt een bull pennant-patroon doorgaans een vervolgpatroon. De formatie vindt plaats wanneer er een pauze is in de opwaartse beweging van een actief. Voor Solana werd de vlaggenmast van deze bull pennant opgericht tijdens het opmerkelijke herstel van een langdurige neerwaartse trend in 2023.

Solana vormt een bull pennant

Met name in september 2023 bereikte de prijs van SOL een dieptepunt op $17,34, na een bearish prestatie gedurende het hele jaar. Vanaf het dieptepunt van $17,34 begon Solana echter aan een krachtige rally, die culmineerde in een piek van $209 in maart 2024. Dit herstel vormde de hoogte van de vlaggenmast.

Na de piek van $209, die samenviel met het hoogste punt ooit van Bitcoin (BTC), werd de Solana koers geconfronteerd met een correctie omdat beleggers winst namen. Deze corrigerende fase, die deze maand insloeg, vond plaats toen Bitcoin en de rest van de markt zich terugtrokken. De correctie vormde de pennant (wimpel).

SOL streeft naar een rally van 868% naar $1.630

De prijsconsolidatie binnen de grenzen van de wimpel werd gekenmerkt door afnemende volatiliteit en beperkende prijsactie. Nu bevestigt Martinez dat Solana uit de wimpel is gebroken na een enorme stijging van 24,93% vorige week. Het herstel kwam voort uit het jongste bredere marktherstel.

De doorbraak boven de bovenste trendlijn van de pennant markeert een omslag in het marktsentiment. Ali Martinez verwacht dat de komende opleving Solana met 868% naar een nieuw record ooit zal duwen op $1.630.

Stijging zal niet lineair zijn

Hoewel het uitbreken van de wimpel een bullish signaal is, zijn de huidige marktomstandigheden niet even gunstig. Volgens de laatste gegevens heeft de prijs van Solana te maken gehad met enige neerwaartse druk, die samenviel met een bredere marktdaling. Opvallend is dat Bitcoin vandaag met meer dan 3% is ingestort, waardoor de rest van de markt is ingestort.

Solana handelt momenteel rond de $166,61, wat alleen al deze week een aanzienlijke daling van 9,70% betekent. De Fisher Transform-indicator geeft momenteel een negatieve waarde weer. Deze indicator, die vaak wordt gebruikt om keerpunten in de markt te identificeren, suggereert dat de recente prijsbeweging mogelijk niet onmiddellijk aansluit bij de bullish uitbraak die van de wimpel wordt verwacht.

Interessant genoeg waarschuwde Martinez drie dagen geleden in een analyse voor deze terugval. De marktwatcher waarschuwde op 21 juli dat de TD Sequential een verkoopsignaal afgaf op drie Solana-tijdframes. Vervolgens benadrukte hij dat de verwachte stijging van 868% niet lineair zal plaatsvinden. Volgens hem zullen er steeds meer correcties komen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!