Jingdong Coinlink lanceert nieuwe stablecoin gekoppeld aan de HKD

Jingdong Coinlink Technology Hong Kong Limited, een dochteronderneming van JD Technology Group, heeft aangekondigd een stablecoin uit te brengen die gekoppeld is aan de Hongkongse dollar (HKD) met een verhouding van 1:1.

Innovatie in de blockchain

Volgens de officiële website van het bedrijf is Jingdong Coinlink momenteel een van de Sandbox-deelnemers van de Hong Kong Monetary Authority (HKMA). Een belangrijke kanttekening is echter dat deze status niet betekent dat het bedrijf is goedgekeurd of een licentie heeft om stablecoins uit te geven.

Jingdong Coinlink wil de nieuwe stablecoin op de blockchain uitgeven, met als doel bedrijven te voorzien van efficiënte, kosteneffectieve en veilige betalingsoplossingen. De stablecoin zal op een 1:1-basis inwisselbaar zijn en wordt gedekt door zeer liquide en betrouwbare activa, opgeslagen bij gelicentieerde financiële instellingen. Bovendien zal de stablecoin voldoen aan zowel huidige als toekomstige wettelijke en regelgevende vereisten door actieve samenwerking met wereldwijde regelgevende autoriteiten.

Pro-crypto ontwikkelingen in Hongkong

Deze introductie past in een breder patroon van pro-crypto ontwikkelingen in Hongkong. Op 23 juli lanceerde CSOP Asset Management, een van de grootste vermogensbeheerders in China, het eerste inverse Bitcoin futures product in Azië. Dit product, genaamd CSOP Bitcoin Future Daily (-1x) Inverse Product (7376.HK), volgde op de succesvolle lancering van het Bitcoin Futures ETF (3066.HK) in december 2022.

Terugtrekking van licentieaanvragen door beurzen

Ondanks de positieve ontwikkelingen, hebben verschillende cryptobeurzen hun licentieaanvragen bij de Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) ingetrokken. Op 18 juli kondigde de cryptocurrency-beurs HKX aan dat het zijn licentieaanvraag zou intrekken en adviseerde gebruikers hun crypto-activa terug te trekken. Tegen 22 juli hadden 12 cryptobeurzen hun licentieaanvragen ingetrokken, terwijl een 13e aanvraag was teruggestuurd om onbekende redenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!