Ferrari kopen met Bitcoin? Vanaf nu is het mogelijk in Europa!

Luxe sportwagenproducent Ferrari heeft aangekondigd dat klanten vanaf deze maand ook in Europa met Bitcoin en andere cryptomunten kunnen betalen. Dit volgt op de introductie van cryptobetalingen bij Ferrari-dealers in de Verenigde Staten vorig jaar.

Volgens Ferrari zal deze uitbreiding eind juli plaatsvinden, waardoor Europese klanten hun nieuwe auto’s met Bitcoin (BTC) en crypto kunnen afrekenen. Het bedrijf is van plan om deze betaaloptie tegen eind 2024 wereldwijd beschikbaar te maken, waar dit wettelijk mogelijk is.

Ferrari blijft samenwerken met BitPay, een toonaangevende verwerker van Bitcoin-betalingen, om de transacties te beheren. Wanneer een klant met Bitcoin betaalt, zet BitPay dit direct om naar fiatgeld, zodat Ferrari-dealers geen last hebben van de schommelingen in de waarde van Bitcoin en crypto.

Deze betalingsmogelijkheid richt zich op Ferrari’s technologisch onderlegde klanten die aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin bezitten. Daarnaast speelt het in op de groeiende acceptatie van Bitcoin door grote bedrijven zoals Microsoft, AT&T en Expedia.

Ferrari benadrukt dat het accepteren van Bitcoin en crypto extra flexibiliteit en gemak biedt voor klanten die luxe voertuigen willen kopen. Het bedrijf merkte een sterke vraag op in de VS na de introductie van Bitcoin-betalingen daar vorig jaar.

De adoptie van Bitcoin-betalingen door luxe- en high-end merken zoals Ferrari helpt om Bitcoin te legitimeren als een valuta en niet alleen als een investering. De mogelijkheid voor consumenten om Bitcoin bij meer retailers te gebruiken, wordt ook gezien als een factor in de recente stijging van de Bitcoin-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!