Cardano bereikt mijlpaal met Node 9.1.0 voor Chang-upgrade

Cardano (ADA) heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de release van een nieuwe node-update, terwijl het netwerk zich klaarmaakt voor de verwachte Chang-upgrade.

De release van Cardano Node 9.1.0 markeert een belangrijke stap richting de Chang hard fork.

Volgens een bericht op Github is Cardano Node 9.1.0 de mainnet-kandidaat voor Chang Upgrade #1. Deze upgrade zal nieuwe governance-functies introduceren en de technische opstartfase starten, zoals beschreven in CIP-1694. Node 9.1.0 bevat een update van het configuratiebestand van de eerder uitgebrachte Node 9.0.0.

In juli werd Node v9.0.0 gelanceerd als de eerste node die de Chang hard fork kan ondersteunen op het mainnet en langdurige testnetwerken zoals PreProd.

Wat is er nieuw?

Cardano Node 9.1.0 bevat alle functies die nodig zijn voor de komende Chang hard fork. De belangrijkste wijziging ten opzichte van node 9.0.0 is dat node 9.1.0 een Conway genesis-bestand vereist bij het opstarten, terwijl dit bestand optioneel was in node 9.0.0. Dit bestand is noodzakelijk om de Chang hard fork te passeren.

De release van Cardano Node 9.1.0 bevat ook enkele bugfixes en verbeteringen aan de CLI en API, waaronder een “query treasury” opdracht en wijzigingen om compatibiliteit met CIP69 en CIP119 te waarborgen.

Na de upgrade worden Cardano SPO’s en andere belangrijke nodegebruikers (zoals beurzen, explorers en wallets) aangespoord om naar deze versie van de node te upgraden. Een updatevoorstel om de Chang hard fork te activeren, zal worden ingediend zodra voldoende SPO’s en beurzen naar deze versie zijn geüpgraded.

Chang hard fork

De Chang-upgrade zal de introductie van governance-functionaliteit gefaseerd invoeren, wat het gemakkelijker maakt voor nieuwe of aanvullende rollen in governance om zich aan te passen. Chang Upgrade #2 zal de governance-functies volledig naar Cardano brengen en de technische opstartfase voltooien, zoals beschreven in CIP-1694.

Chang Upgrade #2 zal CIP-1694 uit de technische opstartfase halen en de laatste functies van on-chain governance vrijgeven, inclusief DRep-deelname en alle governance-acties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!