Engelse voetbalclub investeert $4,5 miljoen in Bitcoin

De Engelse voetbalclub Real Bedford FC (RBFC) heeft aangekondigd $4,5 miljoen in Bitcoin (BTC) te hebben geïnvesteerd om hun schatkist te versterken. Deze strategische stap maakt deel uit van het lange termijnplan van de club, die momenteel buiten de professionele competities speelt, om promotie naar de Premier League te realiseren. De ambities van de club worden ondersteund door Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss.

Versterking van de schatkist met 66 BTC

Op zondag maakte Peter McCormack, voorzitter van Real Bedford FC en presentator van de podcast What Bitcoin Did, bekend dat de club 66,9 Bitcoin (BTC) heeft aangeschaft. Hiermee steeg de totale Bitcoin-bezit van de club tot 82,7 BTC, met een geschatte waarde van $5,37 miljoen.

In een bericht op X (voorheen Twitter) lichtte McCormack toe dat de aankoop $4.500.420,69 kostte, met een gemiddelde prijs van $67.220 per Bitcoin. Hij gaf ook aan dat de totale Bitcoin-bezittingen van de club zijn verkregen tegen een gemiddelde prijs van $64.925 per BTC.

Van deze hoeveelheid zal 15,8 Bitcoin, met een waarde van ongeveer $1 miljoen, beschikbaar blijven voor voetbalgerelateerde uitgaven, terwijl de overige 66,9 BTC in de schatkist van de club blijven. Deze stap is bedoeld om “financiële stabiliteit en duurzaamheid” voor de club te waarborgen.

McCormack verwierf RBFC in 2021 en heeft sindsdien op Bitcoin ingezet om de langetermijndoelen van de club, die in de achtste divisie speelt, te ondersteunen. Zijn plan is om van Real Bedford FC de eerste Bitcoin Club te maken en uiteindelijk de Premier League te bereiken.

Groei en ambitie in de voetbalwereld

Voetbalclubs opereren als bedrijven, en succesvolle clubs kunnen grote doelen nastreven. Door zich te profileren als het #bitcoin team, heeft RBFC een wereldwijde fan- en sponsorbasis aangeboord, wat heeft geleid tot een duurzaam inkomstenmodel waarmee de club om titels kan strijden.

De club heeft de afgelopen twee seizoenen promotie gemaakt van de South Midlands League Division 1 naar de South League Central Division 1. Ondanks deze vooruitgang is de weg naar de Premier League nog lang en uitdagend.

De cryptogemeenschap reageerde enthousiast op het nieuws van de Bitcoin-aankoop. Bekende figuren zoals Michael Saylor erkenden de aankondiging, en McCormack verwees naar Saylor’s bekende uitspraak “there’s no second best.”

Gemeenschapsleden uitten hun optimisme over de toekomst van de club. Sommigen voorspelden dat RBFC binnen tien jaar het meest waardevolle sportteam zou kunnen worden, terwijl anderen grapten dat de club volgend seizoen Real Madrid-speler Kylian Mbappé zou kunnen kopen voor 2 BTC. Veel cryptoliefhebbers toonden ook interesse in het kopen van merchandise van de club, die Bitcoin-betalingen accepteert.

Ondersteuning van de winklevoss-tweeling

In 2022 werd Gemini een meerjarige sponsor van RBFC om de club te ondersteunen in hun streven naar promotie naar de Premier League. Deze maand verlengde de cryptobeurs hun sponsorcontract met nog eens vijf jaar, waarmee hun partnerschap met de club werd versterkt.

Gemini kondigde aan dat de deal “vooraf in Bitcoin zal worden betaald,” om het voortdurende succes van de club te ondersteunen en kansen voor kinderen in de lokale gemeenschap te vergroten. De middelen zullen direct naar de Bitcoin-schatkist van de club gaan, wat de doelen van RBFC ondersteunt door bescherming te bieden tegen hoge inflatie.

Daarnaast sloten Cameron en Tyler Winklevoss zich eerder dit jaar aan bij McCormack als mede-eigenaren van RBFC. Ze investeerden $4,5 miljoen in Bitcoin in de club, wat de grootste investering ooit was in een voetbalclub in het VK buiten de professionele competities.

De voorzitter van RBFC verduidelijkte dat deze investering niet zal worden gebruikt voor spelerssalarissen, maar in plaats daarvan in Bitcoin zal worden gehouden voor de langetermijnstrategie van de club. Met deze laatste BTC-aankoop blijft Real Bedford FC inzetten op de leidende cryptocurrency als middel voor financiële stabiliteit en toekomstige groei.

Bitcoin, BTC, BTCUSDT

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!