SEC-voorzitter zal in 2025 waarschijnlijk aftreden, aldus rapport

Volgens een recent rapport van 10X Research treedt de SEC-voorzitter meestal af wanneer een nieuwe regering aantreedt. Met Biden die zich terugtrekt uit de presidentsrace, is er geen kans meer voor een sterke uitdager tegen Donald Trump.

In het rapport wordt gesteld dat de verkiezing van november al beslist lijkt zonder dat er een stem is uitgebracht. Een pro-crypto regering zal het Witte Huis betrekken, wat positief is voor de markt. De SEC-voorzitter treedt vaak af bij een regeringswissel. Hoewel Genslers termijn officieel loopt tot 5 juni 2026, wordt verwacht dat hij in januari of februari 2025 zal aftreden.

Er zijn eerdere gevallen waarin de SEC-voorzitter aftrad bij de komst van een nieuwe regering. Mary Jo White, benoemd door president Barack Obama, diende van april 2013 tot januari 2017 en trad af na de verkiezing van Donald Trump in november 2016. Evenzo werd Christopher Cox benoemd door president George W. Bush als SEC-voorzitter van augustus 2005 tot januari 2009 en trad af toen Obama aantrad.

Na zijn terugtrekking uit de race heeft Biden Kamala Harris gesteund als zijn vervanger. Volgens gegevens van Polymarket heeft deze stap de kansen van Trump om weer aan de macht te komen mogelijk verminderd, maar de kansen van Kamala Harris aanzienlijk vergroot. Trump heeft nu 64% kans om de verkiezingen te winnen, terwijl Harris 29% kans heeft.

Markus Thielen benadrukte in zijn rapport dat deze week vol zit met gebeurtenissen die de markt kunnen beïnvloeden. Hij suggereerde dat de commissie mogelijk een langlopende grote zaak zou kunnen schikken. Trump zal ook een belangrijke toespraak houden in Nashville.

Thielen speculeert dat, aangezien Trump ver voor ligt in de presidentsverkiezingsrace, hij Bitcoin zal aankondigen als een strategisch reserve-activum. Een dergelijke aankondiging zou een enorme stijging van de BTC-prijs kunnen veroorzaken, waardoor eerdere recordhoogtes zouden worden overtroffen.

Bitcoin had vorige week opnieuw een sterke stijging en bereikte de grens van $68.000. Sindsdien is de prijs iets gedaald naar ongeveer $67.300. De BTC-prijs is in de afgelopen 7 dagen met meer dan 7% gestegen, waarbij de verkoopdruk onder beleggers is afgenomen. Op het moment van schrijven wordt de grootste crypto verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $67.294.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!