Bitcoin prijs reageert op terugtrekking Joe Biden

Zoals eerder aangegeven, heeft Amerikaans president Joe Biden aangekondigd om zich niet meer verkiesbaar te stellen voor de komende verkiezingen. Als gevolg hiervan reageerde de Bitcoin prijs met een flinke daling van $67.453 naar $65.884 voordat het zich herstelde naar $67.004 op het moment van schrijven

Bitcoin is de afgelopen weken gestegen nadat voormalig president Trump zijn steun betuigde aan de crypto-industrie en verklaarde dat hij wil dat BTC “made in America” wordt. Nu lijken de kansen van Trump echter flink toegenomen te zijn, nadat Joe Biden vice-president Kamala Harris steunt om het op te nemen tegen Trump – iemand die nog nooit een openbare opmerking over Bitcoin of crypto heeft gemaakt. Biden gaf het volgende aan:

“Mijn mede-Democraten, ik heb besloten de nominatie niet te aanvaarden en al mijn energie te richten op mijn taken als president voor de rest van mijn ambtstermijn.

Mijn allereerste beslissing als partijgenomineerde in 2020 was om Kamala Harris als mijn vice-president te kiezen. En het is de beste beslissing die ik heb genomen. Vandaag wil ik mijn volledige steun en steun betuigen aan Kamala als genomineerde van onze partij dit jaar. Democraten – het is tijd om samen te komen en Trump te verslaan. Laten we dit doen.”

Biden stopte vanwege de wijdverbreide bezorgdheid over zijn schijnbare mentale achteruitgang na een rampzalig debat een paar weken geleden. In totaal hebben 37 Democraten in het Congres vóór het nieuws van vandaag publiekelijk druk uitgeoefend op Biden om af te treden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!