Terraform Labs heropent de Shuttle Bridge en gaat LUNA-tokens vernietigen

Terra heeft belangrijke nieuwe ontwikkelingen aangekondigd naar aanleiding van een bevel van de faillissementsrechtbank in de Chapter 11-zaak van Terraform Labs (TFL). De rechtbank heeft TFL toestemming gegeven om cruciale stappen te ondernemen, zoals het heropenen van de Shuttle Bridge en het vernietigen van een aanzienlijke hoeveelheid LUNA-tokens. Dit is een belangrijke stap in de herstructureringsinspanningen van het bedrijf.

In een bericht op X kondigde Terra aan dat TFL, volgens de richtlijnen van de rechtbank, de Shuttle Bridge zal heropenen. Dit stelt gebruikers in staat om verzegelde activa op Terra Classic te verzilveren.

De Shuttle Bridge, een essentieel middel voor het overdragen van activa tussen Terra en andere blockchains, was eerder gesloten. TFL is van plan om alle activa in de Shuttle Bridge-wallet over te dragen naar een nieuwe wallet en een vereenvoudigde interface te introduceren om het verzilveringsproces makkelijker te maken.

Gebruikers krijgen een periode van 30 dagen om hun gewrapte activa uit de Bridge-wallet te verzilveren. Na deze periode zal TFL de Shuttle Bridge permanent sluiten en zullen alle resterende activa in de wallet worden vernietigd.

Om de circulerende hoeveelheid LUNA te verminderen, heeft de rechtbank TFL toestemming gegeven om 150 miljoen LUNA-tokens, verkregen uit Terra-gemeenschapsfinanciering, te vernietigen. Deze maatregel is onderdeel van een bredere strategie om de waarde van LUNA te stabiliseren en het vertrouwen van de gemeenschap en investeerders te herstellen.

TFL zal ook beginnen met het deactiveren van 125 miljoen LUNA die momenteel worden ingezet door 49 aanbevolen validators. Zodra deze zijn gedeactiveerd, zullen deze 125 miljoen LUNA-tokens, samen met 2,5 miljoen LUNA die worden gebruikt voor liquiditeitsvoorziening, worden vernietigd.

Het Chapter 11-plan van TFL, dat deze maatregelen omvat, heeft nog geen volledige goedkeuring gekregen van de faillissementsrechtbank en zal naar verwachting niet eerder dan eind september 2024 van kracht worden. Dit plan is onderdeel van TFL’s strategie om uit het faillissement te komen en Terra te herpositioneren als een stabiele en betrouwbare speler in de crypto-markt.

De acties van TFL volgen ook op een schikking tussen TFL en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze schikking is bedoeld om te voldoen aan de regelgeving en naleving van federale effectenwetten te waarborgen, wat bijdraagt aan de herstructurerings- en stabilisatie-inspanningen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!