Ripple’s XRP Ledger ziet 80% stijging in transactievolume

De XRP Ledger (XRPL) heeft een opmerkelijke stijging in transactievolumes gezien, voornamelijk als gevolg van een toename van microbetalingen. Het aantal transacties steeg van 2,3 miljoen op 8 juli naar ruim 4,15 miljoen slechts acht dagen later, wat een indrukwekkende stijging van 80% betekent.

Impact van microbetalingen op netwerkactiviteit

De stijging van het aantal transacties op de XRP Ledger wordt grotendeels toegeschreven aan microbetalingen. CEO en medeoprichter van XPMarket, Kirjakulov, constateerde de stijging van het aantal transacties per seconde (TPS) en bereikte ongekende niveaus. Bij het merendeel van deze transacties gaat het om kleine betalingsbedragen, vaak variërend tussen 0,000043 en 0,000045 XRP, die binnen enkele seconden worden uitgevoerd. Deze transacties hebben echter het transactievolume van de XRPL aanzienlijk vergroot, waardoor er momenteel ongeveer 671.000 transacties per dag bijkomen.

Andere belangrijke mijlpalen

Naast transacties heeft het XRP Ledger-ecosysteem belangrijke mijlpalen bereikt. De Automated Market Maker (AMM)-functionaliteit, gelanceerd op het mainnet in het eerste kwartaal van 2024, overschreed vorige maand de 10 miljoen XRP aan transacties. Deze prestatie onderstreept de groeiende adoptie en het toenemende gebruik van XRPL binnen gedecentraliseerde finance (DeFi). Er daarnaast ook een amendement, “fixAMMOoverflowOffer”, geïmplementeerd om abnormale betalingskanalen te corrigeren, waardoor de robuustheid van het protocol werd vergroot.

Accumulatie door grote investeerders

Gegevens uit de keten laten aanzienlijke activiteit zien onder XRP-whales, die onlangs 139 miljoen XRP van verschillende beurzen hebben verworven. Ondanks de snelle groei van het transactievolume bedraagt ​​de prijs van XRP momenteel $0,5695, nadat deze de afgelopen 24 uur met 9,83% is gedaald. Deze trend geeft aan dat de toename van het transactievolume op XRPL de marktprijs van XRP nog niet heeft beïnvloed.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!