Ethereum analyse: Bullish en bearish scenario’s

Hoewel de Bitcoin koers de afgelopen week flink gestegen is, ziet de korte termijn toekomst voor de nummer twee cryptocurrency van dit moment er onzeker uit. We gaan in dit artikel dan ook dieper in op zowel het bullish als het bearish scenario voor de Ethereum koers. Laten we met het slechte nieuws beginnen.

Bearish scenario

Ethereum (ETH) bevindt zich momenteel tegen de bullmarket support band aan nadat het eronder is geschoten. Dit is een cruciale periode voor ETH, omdat er zowel bullish als bearish scenario’s mogelijk zijn.

Een bearish scenario houdt in dat we een bearish retest kunnen zien. Dit betekent dat nadat de prijs onder een belangrijke ondersteuningslijn is gegaan, deze lijn opnieuw wordt getest als weerstand. Als de prijs niet door deze weerstand heen breekt en weer daalt, kan dit wijzen op verdere dalingen. Zondag wordt daarom cruciaal voor de ETH bulls. Als ETH onder de weekly bullmarket support band sluit, kan dit een teken zijn van een bearish retest, wat zou kunnen leiden tot lagere prijzen.

Daarnaast bevindt ETH zich momenteel in een descending triangle, een bearish patroon dat wordt gekenmerkt door lagere toppen en een horizontale steunlijn. Dit patroon suggereert dat de recente opwaartse beweging slechts een tijdelijke opleving is binnen een grotere neerwaartse trend. Als de prijs door de onderste steunlijn breekt, kan dit leiden tot een aanzienlijke daling.

Bullish scenario

Aan de andere kant is er ook een bullish scenario mogelijk. Dit zou kunnen betekenen dat de recente daling een fakeout was en dat de prijs de bullmarket support band opnieuw zal doorbreken. Daarnaast is de 2W candle van ETH recent positief gesloten als een hammer candle, wat vaak gevolgd wordt door meerdere groene candles en hogere prijzen.

Een ander bullish signaal is dat ETH de 2W bullmarket support band positief heeft getest. Historisch gezien, wanneer deze band met succes wordt getest, volgt er vaak een periode van hogere prijzen. Dit kan suggereren dat we binnenkort een higher high kunnen zien, wat betekent dat de prijs een nieuw hoogtepunt bereikt boven het vorige hoogtepunt, wat een teken is van een opwaartse trend.

Conclusie

Het is belangrijk om in deze volatiele marktperiode geduldig te blijven en beide scenario’s in overweging te nemen. Zoals altijd, wanneer je twijfelt, zoom uit. Lange consolidatieperiodes kunnen gezond zijn voor de prijs, vooral nadat deze aanzienlijk is gestegen. Consolidatie stelt de markt in staat om nieuwe steun- en weerstandsniveaus te vinden, wat op de lange termijn kan leiden tot een duurzamere prijsstijging.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!