Ethereum ETF’s mogelijk gelanceerd op 23 juli in de VS

Volgende week kunnen Spot Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) mogelijk hun debuut maken op de markt. Bloomberg-analist Eric Balchunas voorspelt dat de lancering van Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten al op 23 juli zou kunnen plaatsvinden.

Eindelijk zijn Spot Ethereum ETF’s binnen handbereik

Ethereum (ETH) heeft vandaag een stijging van bijna 6% gekend en wordt nu verhandeld op $3.403, na berichten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarschijnlijk groen licht zal geven voor Ether ETF’s.

Een rapport van Reuters meldt dat de SEC “voorlopige goedkeuring” heeft verleend aan minstens drie vermogensbeheerders voor hun spot Ether ETF’s. Bronnen geven aan dat deze ETF’s “gelijktijdig gelanceerd” kunnen worden. De uiteindelijke goedkeuring hangt echter af van het tijdig indienen van de definitieve aanbiedingsdocumenten bij de SEC.

Sinds de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC, hebben verschillende financiële instellingen, waaronder grootmachten zoals BlackRock, Franklin Templeton, ARK 21Shares en Fidelity, hun zinnen gezet op de lancering van ETH ETF’s en werken samen met de SEC om dit te realiseren.

Volgens gegevens van Kaiko kan Ether mogelijk beter presteren dan Bitcoin na de introductie van de ETF’s. Kaiko geeft aan dat de ETH/BTC-ratio, die de relatieve prestaties van beide activa meet, verhoogd blijft rond 0.05. Dit is aanzienlijk hoger dan de niveaus van voor de goedkeuring, die rond 0.045 lagen. Een sterkere ratio suggereert dat ETH BTC kan blijven overtreffen na de lancering van de ETF’s.

Het rapport vermeldt ook dat, ondanks de gebruikelijke zomerdaling in handelsvolumes, de liquiditeitscondities van ETH stabiel zijn gebleven. De 1% marktdiepte van ETH is sinds de goedkeuring rond $230 miljoen gebleven. De goedkeuring van spot BTC ETF’s in januari heeft ook de liquiditeit van BTC versterkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!