Nigeriaanse jongeren opgeroepen om Internet Computer Protocol (ICP) te adopteren

Nigeriaanse jongeren zijn opgeroepen om actief deel te nemen aan blockchain-technologie om hun wereldwijde concurrentievermogen te vergroten, vooral in Internet Computer Protocol (ICP). Adedayo Adebajo, medeoprichter van ICP Hub-Sahara, benadrukte het belang van deze betrokkenheid tijdens de tweede DecaHack-cohort, gehouden aan de Universiteit van Ibadan (UI) in Oyo State.

Aansporing om ICP te benutten

Adebajo benadrukte de noodzaak voor Nigeriaanse jongeren om ICP te adopteren om niet achterop te raken bij wereldwijde ontwikkelingen. Hij lichtte toe dat het niet omarmen van deze technologische innovaties ernstige gevolgen kan hebben voor de toekomst van het land.

ICP is een op blockchain gebaseerd protocol dat het creëren van gedecentraliseerde applicaties (DApps) en slimme contracten mogelijk maakt. Het ondersteunt verschillende gebruiksscenario’s, waaronder gedecentraliseerde financiering (DeFi), gaming, sociale media en meer.

Het evenement, dat vernieuwers, experts en blockchain-enthousiastelingen uit heel Afrika samenbracht, was bedoeld om discussies, presentaties en netwerkmogelijkheden te bevorderen om het technologische landschap van het continent vooruit te helpen.

DecaHack is een innovatieve competitie die studenten van 10 universiteiten in Sub-Sahara Afrika verenigt. Het biedt deelnemers de tools die nodig zijn voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (DApp) en machtigt hen om te innoveren met ICP.

Adebajo’s uitgebreide overzicht van ICP omvatte de functies, applicaties en potentiële gebruiksscenario’s, gericht op het bevorderen van technologische innovatie en creatieve probleemoplossende vaardigheden onder Nigeriaanse jongeren.

Bridging blockchain-interoperabiliteit

In zijn presentatie, “De Toekomst van Interoperabiliteit: Hoe Web3 Innovators de Kloof tussen Blockchain en DApps Kunnen Bridgen,” analyseerde Ucheena Agams, Web3-ambassadeur voor Arbitrum, hoe Web3-innovators het interoperabiliteitsgat kunnen aanpakken. Zijn inzichten benadrukten het potentieel van Web3-technologieën om naadloze verbindingen tussen verschillende blockchainplatforms te creëren.

Agams ging in op de technische aspecten van front-end ontwikkeling, waarbij hij de cruciale rol van front-end ontwikkelaars illustreerde bij het ontwerpen van gebruikersinterfaces en ervaringen voor websites en applicaties. Zijn sessie benadrukte het belang van front-end vaardigheden om blockchain-technologie toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken.

De organisatoren van de competitie kondigden aan dat de top vijf startups tot $25.000 aan aandelen-vrije subsidies zouden ontvangen. Winnaars gaan ook door naar de nationale grote finale, de meest prominente blockchain-hackathonconferentie van Nigeria. Daarnaast ontvangen alle finalisten adviesondersteuning, mentorschap en toegang tot ICP-subsidieaanvragen.

Door Nigeriaanse jongeren aan te moedigen zich te verdiepen in blockchain-technologie, met name ICP, streeft het initiatief ernaar hen te positioneren voor toekomstig succes in de mondiale digitale economie. Deze proactieve aanpak wordt verwacht technologische innovatie te stimuleren, bij te dragen aan nationale opbouwwerkzaamheden en ervoor te zorgen dat Nigeria concurrerend blijft in het snel evoluerende technologielandschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!