David Schwartz en de XRP gemeenschap: Discussie over X functies

David Schwartz, de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, heeft onlangs via het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) een observatie gedeeld over een belangrijke functie van de app waar hij nog geen directe ervaring mee heeft: Community Notes.

David Schwartz “Teleurgesteld” over ontbreken van community notes

Schwartz tweette dat een van zijn berichten nog nooit een community note van het team had ontvangen en voegde een verdrietige smiley toe om zijn teleurstelling te uiten.

De XRP-gemeenschap reageerde snel en enthousiast op Schwartz, en bood suggesties over hoe hij door Community Notes opgemerkt kon worden. Een gebruiker stelde voor dat de Ripple CTO “iets verkeerds over XRP zou moeten zeggen”. Een andere gebruiker deelde screenshots om te laten zien dat Schwartz’ tweets bijna een community note hadden gekregen.

Het niet gecorrigeerd worden door Community Notes is in feite een goed teken, wat betekent dat de gedeelde informatie in de posts nauwkeurig is en geen correctie behoeft. Deze functie, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd, heeft de volledige steun van Elon Musk.

Schwartz lijkt echter ontevreden te zijn, mogelijk vanwege zijn frequente kritische posts waarin hij commentaar levert op Elon Musk’s tweets en vaak de innovatieve ondernemer en eigenaar van X bekritiseert.

Ripple CTO kritiseert AI op Quora

Eerder deze week maakte Schwartz een kritische opmerking over het gebruik van kunstmatige intelligentie door het populaire vraag-en-antwoordplatform Quora. Hij bekritiseerde specifiek de vragen die werden gegenereerd door de AI-gebaseerde Quora Prompt Generator. Schwartz tweette:

“Hoogwaardige door AI gegenereerde vragen, zoals gewoonlijk. Ga zo door, @Quora.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!