Cardano’s Chang hard fork kan prijsstijging van 130% veroorzaken

De aanstaande Cardano Chang hard fork zou deze maand een prijsstijging van 130% kunnen veroorzaken, vergelijkbaar met de historische prijsstijging van ADA vóór de vorige hard fork in 2021.

Cardano (ADA) heeft zich nog niet volledig kunnen herstellen van de bearish trends van de afgelopen weken. Hierdoor blijft de prijs wekelijks nieuwe dieptepunten bereiken. Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld op $0,3477, na een daling van 5,50% in de afgelopen dag. Deze prijs vertegenwoordigt een verlies van 22,1% in de afgelopen maand.

Toch suggereren historische trends dat er deze maand een mogelijke ommekeer op komst is. Het marktanalyseplatform IntoTheBlock merkte in een recente post op X op dat Cardano zich voorbereidt op een technische upgrade, de Chang Hard Fork, later deze maand.

Historisch gezien onderging ADA een opmerkelijke prijsstijging van 130% vóór de vorige hard fork in 2021, waarbij de prijs steeg van $1,35 naar $3,10.

cardano

Deze stijging was te zien vóór de Alonzo hard fork op 12 september 2021, waarbij smart contract functionaliteit werd geïntroduceerd op het Cardano-netwerk met behulp van Plutus, wat de implementatie van DApps mogelijk maakte.

Op 2 september 2021, tien dagen voor de Alonzo-upgrade, bereikte ADA een recordhoogte van $3,10. De hype rondom de nieuwe smart contract mogelijkheden op Cardano zorgde ervoor dat ADA in minder dan vier weken meer dan verdubbelde in waarde.

Cardano´s nieuwe upgrade

Cardano staat nu op het punt van een nieuwe belangrijke upgrade, de Chang Hard Fork. Deze upgrade zal het netwerk in de laatste fase van zijn ontwikkelingsroadmap brengen, het Voltaire-tijdperk. Dit tijdperk zal de laatste componenten leveren die nodig zijn voor de zelfvoorzienendheid van het Cardano-netwerk.

Het Voltaire-tijdperk zal een stemsysteem en een schatkistmechanisme introduceren, waardoor netwerkdeelnemers invloed kunnen uitoefenen op de toekomst van het netwerk via hun stake en stemrechten.

Het Cardano-team gelooft dat echte decentralisatie een gedistribueerde infrastructuur vereist, evenals de mogelijkheid om het netwerk in de loop der tijd op een gedecentraliseerde manier te onderhouden en verbeteren.

Om dit te bereiken, zal het Voltaire-tijdperk een functie introduceren waarmee netwerkdeelnemers voorstellen kunnen indienen ter verbetering van Cardano. Stakeholders kunnen hier vervolgens over stemmen via het bestaande delegatieproces.

Kortom, de aankomende Chang Hard Fork is bedoeld om het netwerk volledig te decentraliseren en het beheer door IOHK te beëindigen. Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft deze upgrade geprezen als het belangrijkste moment in de geschiedenis van het netwerk.

ADA-prijs als de geschiedenis zich herhaalt

Hoewel de waarde van ADA de afgelopen weken aanzienlijk is gedaald, kan er op basis van historische trends een ommekeer aanstaande zijn. Als de geschiedenis zich herhaalt, zou de prijs van ADA met 130% kunnen stijgen vanaf de huidige $0,3477, wat het mogelijk naar ongeveer $0,8 zou kunnen brengen in de komende dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!