Paxos ontvangt toestemming van Singapore om stablecoins uit te geven

Paxos heeft goedkeuring gekregen van de Singaporese centrale bank om stablecoins uit te geven, wat zijn wereldwijde cryptocurrency-activiteiten en samenwerking met DBS Bank een stevige impuls geeft.

Paxos Digital Singapore Pte. LTD., een belangrijke speler in de cryptocurrency-sector, heeft recentelijk toestemming gekregen van de Monetary Authority of Singapore (MAS) om digitale betalingstokens aan te bieden. Deze belangrijke goedkeuring stelt Paxos in staat om stablecoins te lanceren die voldoen aan de Singaporese regelgeving, wat een belangrijke uitbreiding van hun wereldwijde activiteiten betekent.

Singapore verleent goedkeuring aan Paxos voor digitale betalingen

MAS heeft Paxos de status van grote betalingsinstelling toegekend, wat de robuuste financiële basis en naleving van regelgeving door het bedrijf bevestigt. Met deze goedkeuring sluit Paxos zich aan bij een selecte groep van 19 geautoriseerde entiteiten in Singapore. Deze ontwikkeling zal naar verwachting de beschikbaarheid van Amerikaanse dollars via stablecoins voor een wereldwijd publiek vergroten.

De uitbreiding van Paxos in Singapore weerspiegelt een groeiende trend van cryptocurrency-integratie in traditionele financiële diensten. Paxos is al geautoriseerd om stablecoins uit te geven in de VS en de Verenigde Arabische Emiraten, wat hun sterke aanwezigheid in de digitale financiële sector onderstreept. De samenwerking met het in Singapore gevestigde DBS Bank zal bovendien de cashmanagementbehoeften en bewaring van stablecoinreserves ondersteunen.

DBS leidt in de integratie van bankieren en crypto

DBS Bank, een pionier in het digitale ecosysteem van activa, heeft zijn samenwerking met Paxos omarmd om zijn reeks diensten in de cryptocurrency-sector te verbeteren. Sinds de lancering van een fiat-naar-crypto-uitwisseling in 2020, loopt DBS voorop bij de integratie van digitale valuta’s binnen traditionele bankkaders. Hun voortdurende inzet wordt benadrukt door innovatieve projecten, waaronder een venture in de metaverse met het gamingplatform Sandbox.

Deze samenwerking breidt het serviceaanbod van DBS uit en versterkt hun positie als innovator in de snel evoluerende wereld van digitale activa. Door de samenwerking met Paxos wil DBS zijn digitale transactie- en serviceaanbod verbeteren door gebruik te maken van de stabiliteit en betrouwbaarheid van gereguleerde stablecoins.

Ondanks recente successen in regelgeving en partnerschappen heeft Paxos ook uitdagingen ondervonden. Het bedrijf kondigde onlangs een personeelsreductie aan, een strategische zet om de efficiëntie te verbeteren, vooral bij tokenisatie- en stablecoin projecten. CEO Charles Cascarilla benadrukte in een interne e-mail de sterke financiële positie van Paxos, met meer dan $500 miljoen op de balans.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!