Bitcoin-miners switchen naar andere munten door prijsdaling, aldus CryptoQuant

Bitcoin (BTC)-miners zouden zich naar verluidt indekken tegen de recente prijsdaling door andere cryptocurrencies te minen, aldus Ki Young Ju, de CEO van on-chain gegevensprovider CryptoQuant.

Young Ju zegt dat de hashprijs nu op een historisch dieptepunt staat, wat mogelijk een vertraging van de investeringen voor mining-bedrijven veroorzaakt en hen ertoe aanzet om voorlopig naar andere, goedkopere proof-of-work (PoW) munten te kijken om te minen.

Hashprijs verwijst naar de verwachte waarde van 1 TH/s hashkracht per dag en heeft tot doel te kwantificeren hoeveel een miner kan verwachten te verdienen met een bepaalde hoeveelheid hashrate.

Young Ju gaat verder met:

“De hashprijs van Bitcoin heeft een dieptepunt bereikt. Veel mining-bedrijven hebben de investeringen in mining-installaties vertraagd, waarbij sommigen zijn overgestapt op andere PoW-munten om zich in te dekken tegen marktonzekerheid…

Dit betekent niet het einde van de cyclus. En ze zijn niet bearish op de lange termijn; Volgens mij zijn ze alleen maar aan het hedgen en wachten tot de liquiditeit aan de koopzijde zich herstelt.”

Ju is het er echter mee eens dat de trend een capitulatie onder miners betekent, wat over het algemeen een kenmerk is van een pre-Bitcoin bull run.

Onlangs zei Ju dat de Market Value to Realized Value (MVRV)-indicator van Ethereum (ETH) het begin van een altseason aangaf. Hij beschreef het als volgt:

“We gaan het vroege altseason in.

ETH MVRV stijgt sneller dan BTC MVRV, wat erop wijst dat de ETH-markt aan het opwarmen is ten opzichte van de fundamentele factoren in de keten.

Gezien de huidige ETF-situatie zou dit een ETH-only seizoen kunnen zijn. Historisch gezien volgen andere altcoins meestal als ETH stijgt.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!