Ethereum zou met 30% kunnen dalen na ETF-lancering

Volgens Andrew Kang, oprichter en partner van het op crypto gerichte durfkapitaalbedrijf Mechanism Capital, zou de Ethereum koers met ongeveer 30% kunnen dalen, na de lancering van de langverwachte exchange traded funds (ETF’s).

In een bericht van 23 juni X zei Kang dat, in tegenstelling tot Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) minder institutionele belangstelling trekt, dat er weinig prikkels zijn om ETF’s te gebruiken, en dat de kasstromen van het netwerk niet erg indrukwekkend zijn geweest. Hij beschreef het als volgt:

“Hoeveel voordeel zou een ETH ETF bieden? Ik zou zeggen niet veel… Na de lancering van de ETF is mijn verwachting $2.400 tot $3.000.”

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $3.410. Een daling naar $2.400 zou een daling van bijna 30% betekenen ten opzichte van de huidige prijs.

De interesse zal kleiner zijn dan die in Bitcoin ETF’s

Kang ziet dat spot Ethereum ETF’s 15% van de stromen aantrekken die spot Bitcoin ETF’s hebben gezien, wat binnen het bereik van 10 tot 20% ligt, geschat door Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart.

Kang merkte tevens op dat in de eerste zes maanden slechts $5 miljard aan nieuwe fondsen – met uitzondering van fondsen die vanuit de spotvorm waren omgezet – naar de spot Bitcoin ETF’s stroomden.

Het extrapoleren van deze gegevens naar Ethereum suggereert dat Ether ETF’s in hetzelfde tijdsbestek $840 miljoen aan “echte” instromen zouden kunnen binnenhalen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik geloof dat de verwachtingen van crypto-supporters overdreven zijn en los staan ​​van de werkelijke voorkeuren van tradefi-allocators.”

Geen staking werkt in zijn nadeel

Kang zei dat de verrassende goedkeuring ook betekent dat de emittenten minder tijd hebben om marketingpraatjes te houden richting institutionele beleggers. Bitwise en VanEck behoren echter tot de weinige goedgekeurde Ethereum ETF-aanvragers die al advertenties met Ethereum-thema hebben uitgebracht.

Kang voegde eraan toe dat het schrappen van staken uit de voorgestelde spot Ethereum ETF’s beleggers er ook van kan weerhouden hun spot Ether om te zetten in ETF-vorm. Hij erkende echter dat BlackRock en andere financiële instellingen stappen zijn gaan ondernemen omtrent real-world tokenisatie op Ethereum, maar hij gaf aan dat hij niet zeker weer hoeveel impact dit zal hebben op de prijs van Ether.

De Mechanism Capital-manager denkt dat de ETH/BTC-prijsverhouding de komende twaalf maanden zou kunnen dalen van 0,054 tegen huidige prijzen naar zo laag als 0,035. Hij verwacht echter een Bitcoin-prijsstijging naar $100.000 in de komende zes tot negen maanden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!