Binance.US gaat activiteiten stoppen in Washington

In een belangrijke stap heeft Binance.US aangekondigd dat het zijn activiteiten voor klanten in de staat Washington zal beëindigen. Deze beslissing volgt op nieuwe regelgeving die de crypto-exchange in conflict heeft gebracht met lokale autoriteiten. De exchange zal in augustus 2024 volledig stoppen met haar operaties in deze staat.

Binance.US heeft aangegeven dat alle accounts in Washington uiterlijk op 20 augustus 2024 gesloten zullen worden. De reden voor het stopzetten van de activiteiten in deze staat is het verlopen van de operationele licentie. Deze schorsing is echter geen geïsoleerd geval; de exchange is momenteel niet beschikbaar voor klanten in verschillende andere staten en regio’s, waaronder Alaska, Amerikaans Samoa, Hawaï, Maine, New York, Oregon, Texas, Vermont, Guam, de Noordelijke Marianen en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Dit benadrukt de landelijke uitdagingen die Binance.US ondervindt op het gebied van naleving van regelgeving.

Begin juni heeft de financiële toezichthouder van North Dakota de geldtransmitter-licentie van Binance.US ingetrokken. Deze intrekking was de zevende staat die dergelijke actie ondernam, na Alaska, Florida, Maine, North Carolina en Oregon. De toezichthouder van North Dakota benadrukte dat Binance.US “niet langer voldoet aan de kwalificaties of de vereisten die van toepassing zijn op een nieuwe aanvrager van een geldtransmissie-licentie.”

Het intrekken van licenties in meerdere staten onderstreept de regelgevende obstakels waar de beurs mee te maken heeft. De toezichthouder rechtvaardigde de intrekking als “noodzakelijk en passend in het openbaar belang voor de bescherming van burgers tegen onwettige handelingen, praktijken of transacties.”

Deze regelgevende uitdagingen worden verergerd door de betrokkenheid van Changpeng “CZ” Zhao, de mede-oprichter en voormalig CEO van Binance. Zhao bezit indirect de Binance.US-exchange en oefent controle uit over de entiteit. Ondanks zijn gevangenschap blijft Zhao een meerderheidsaandeelhouder van Binance.com. Zijn connectie met Binance.US heeft extra regelgevende aandacht en zorgen over de autonomie en governance van de Amerikaanse entiteit opgeroepen.

Daarnaast beschuldigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in maart 2024 de exchange ervan onvoldoende informatie te hebben verstrekt over de bewaring van klantactiva. De SEC uitte ontevredenheid over de antwoorden van de crypto-exchange op vragen, specifiek over de toegang van werknemers buiten de VS tot klantactiva die worden gehouden door Binance.US via Amazon Web Services-servers.

Dit onderzoek werd gestart om te bepalen of Binance.US volledige controle heeft behouden over klantactiva. Binance.US reageerde door haar naleving van alle regelgeving te bevestigen en benadrukte dat de claims over de veiligheid van klantfondsen ongegrond zijn. De beurs stelt dat zij niet alleen aan haar wettelijke verplichtingen heeft voldaan, maar deze zelfs heeft overtroffen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!