Ondanks dalende prijzen strijden Arbitrum en Starknet om dominantie in L2

Sinds de Dencun-upgrade is de concurrentie in de Layer 2-sector de afgelopen dagen flink toegenomen. Twee netwerken die hierbij vooral opvielen zijn Starknet (STRK) en Arbitrum (ARB).

Lage gaskosten

Starknet en Arbitrum blonken uit boven alle andere netwerken als het gaat om de kosten per gebruiker, alleen overtroffen door zkSync Era.

Ondanks vergelijkbare kosten op beide netwerken was er een aanzienlijk verschil in de activiteit op hun respectieve protocollen.

Sterke groei op Arbitrum

Arbitrum wist een groot aantal nieuwe adressen aan te trekken en zag een opmerkelijke toename in activiteit, waarbij het aantal dagelijks actieve adressen de 1 miljoen overstak.

Het aantal dagelijkse transacties op het Arbitrum-netwerk groeide ook sterk en passeerde de 3 miljoen. Starknet vertoonde vergelijkbare groei op beide fronten, maar de aantallen waren niet in de buurt van die van Arbitrum.

Toekomstige concurrentie L2-ruimte

Om effectief te kunnen concurreren in de L2-ruimte zal Starknet meer gebruikers moeten aantrekken tot het netwerk.

arbitrum

Dezelfde discrepantie werd gezien in de prestaties van beide protocollen in de DeFi-sector.

Bijvoorbeeld, de TVL (Total Value Locked) bleef stabiel voor beide netwerken. Maar de handelsvolumes op DEX’en op beide protocollen vertoonden aanzienlijke schommelingen.

tvl arbitrum starknet

Starknet versus Arbitrum: Prijsontwikkelingen

Op dit moment handelt ARB voor $0,8017, met een groei van 1,1% in de afgelopen 24 uur. Sinds 27 mei vertoonde de prijs aanzienlijke dalingen met meerdere lagere dieptepunten en hoogtepunten die steeds lager werden.

Hoewel er recentelijk een piek was in de prijs van ARB, lijkt er geen ommekeer te komen in de voortdurende neerwaartse trend.

De RSI van ARB stond op 42,27 op het moment van schrijven, wat aangeeft dat het bullish momentum was afgenomen. Echter, de CMF bleef hoog, wat suggereert dat er nog steeds kapitaal naar het netwerk vloeit.

arbitrum grafiek

Na zijwaartse bewegingen gedurende de maand mei, vertoonde STRK ook vergelijkbare prijsbewegingen waarbij het token in de laatste dagen aanzienlijk daalde. Er was geen merkbare prijsstijging te zien.

Zowel de RSI, die op 35 stond, als de CMF, die op -0,10 was, gaven een bearish vooruitzicht voor de toekomst van het token. Op het moment van schrijven werd STRK verhandeld voor $0,708.

starknet grafiek